S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones gรผnรผ dรผลรผลle tamamladฤฑ. S&P 500, Trump’ฤฑn gรผmrรผk tarifeleriyle ilgili aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn bir baลka yumuลak enflasyon okumasฤฑnฤฑ gรถlgede bฤฑrakmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan Perลembe gรผnรผ dรผzeltme bรถlgesinde kapandฤฑ.
Nasdaq %2 dรผลtรผ, S&P 500 dรผzeltme bรถlgesinde
S&P 500 %1,4 dรผลerek 19 ลubat’taki rekor kapanฤฑลฤฑnฤฑn %10’dan fazla altฤฑnda kapanarak endeksi resmen dรผzeltme bรถlgesine soktu. Geรงen hafta dรผzeltme sรผrecine giren Nasdaq Composite %2 dรผลtรผ. Dow 537 puan ya da %1,3 dรผลtรผ.

2 yฤฑllฤฑk Hazine tahvilinin getirisi %3,95’e geriledi. 10 yฤฑllฤฑk tahvilin getirisi ise %4,27’ye geriledi.
Piyasa aรงฤฑlmadan รถnce, รผretici fiyat endeksi ve ilk iลsizlik baลvurularฤฑnฤฑn her ikisi de beklenenden daha dรผลรผk geldiฤi iรงin piyasalar aslฤฑnda รงift doz iyi haber aldฤฑ. รFE ลubat ayฤฑnda aylฤฑk %0,3 artฤฑล beklentilerine kฤฑyasla deฤiลmedi.

Morgan Stanley’den E*TRADE ticaret ve yatฤฑrฤฑm genel mรผdรผrรผ Chris Larkin, โFed iรงin daha fazla iyi haberโ diye yazdฤฑ ve ลรถyle devam etti: โSon รFE verilerindeki aลaฤฤฑ yรถnlรผ sรผrpriz, dรผnkรผ beklenenden daha ฤฑlฤฑmlฤฑ TรFE’nin รผzerine inลa edildi, ancak piyasalar iรงin soru, enflasyon cephesindeki iyi haberlerin sรผrekli deฤiลen tarife hikayesinin gรผrรผltรผsรผ รผzerinde kendini duyurup duyuramayacaฤฤฑdฤฑrโ
Cevap hayฤฑr oldu.
Baลkan Donald Trump, viskiye uyguladฤฑฤฤฑ %50’lik vergiyi geri รงekmemesi halinde Avrupa Birliฤi’nden alkollรผ iรงecek ithalatฤฑna %200 gรผmrรผk vergisi uygulamakla tehdit etti. AB รarลamba gรผnรผ yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada Trump’ฤฑn alรผminyum ve รงeliฤe getirdiฤi %25’lik gรผmrรผk vergisine viski de dahil olmak รผzere ABD mallarฤฑna gรผmrรผk vergisi koyarak karลฤฑlฤฑk verdiฤini aรงฤฑkladฤฑ.
Hazine Bakanฤฑ Scott Bessent de CNBC’ye yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada Trump yรถnetiminin borsadaki kฤฑsa vadeli dalgalanmalardan ziyade โreel ekonomiyeโ odaklandฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Wall Street, รถngรถrรผlemeyen ve bazen kafa karฤฑลtฤฑrฤฑcฤฑ olan bu tรผr tarifelerin, iลletmelerin ve tรผketicilerin harcamalarฤฑnฤฑ planlamalarฤฑnฤฑ zorlaลtฤฑracak bir belirsizliฤe yol aรงacaฤฤฑndan endiลe ediyor.
Michigan รniversitesi Cuma sabahฤฑ tรผketici duyarlฤฑlฤฑฤฤฑ ve enflasyon beklentilerine iliลkin son anketini yayฤฑnlayacak. Duyarlฤฑlฤฑk verilerindeki son gerileme gรถz รถnรผne alฤฑndฤฑฤฤฑnda, raporun รถnemi artabilir – tabii baลka bir tarife tehdidi dรผลmezse.







