S&P 500 en az % 7 gerileyebilir

S&P 500 en az % 7 gerileyebilir

Fundstrat'tan Tom Lee, S&P 500'ün Önümüzdeki Haftalarda %7 Düşme Riski Olduğunu Söyledi

A+A-

New York borsasının en tanınan boğa yatırımcılarından biri olan Tom Lee, 2024 yılına ilişkin genel iyimser bakış açısına rağmen, borsada yakın zamanda bir düzeltmenin yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Geçmiş Tekrar mı Ediyor? Lee Tarihi Verilere Dayandırıyor:

Yatırımcılar tarafından iyimser görüşleriyle tanınan Lee, potansiyel bir gerileme öngörüsüyle birçok kişiyi şaşırttı. Analizini tarihsel verilere dayandıran Lee, 1927'den bu yana S&P 500'ün son 13 haftalık rallisini yansıttığı yedi örneği vurguladı. Bu vakaların dördünde, iki hafta içinde bir piyasa zirvesi görülüyor.

Lee, argümanını pekiştirmek için 2022'deki ayı piyasası düşüşü sırasında gözlemlenen benzer bir modele atıfta bulunuyor. Piyasa 16 hafta boyunca %20 yükseldikten sonra %9 oranında düzeltme yaşadı. Bunu 19 hafta süren %21'lik bir yükseliş ve %11'lik bir satış izledi. Mevcut %21'lik yükseliş göz önüne alındığında, Lee benzer bir geri çekilme bekliyor.

Beklenen Düşüş ve Altta Yatan Endişeler:

Lee, %7'lik bir düşüş öngörerek S&P 500'ün potansiyel olarak 4.600'e kadar gerileyeceğini tahmin ediyor. Lee, Federal Rezerv'in faiz indirimlerinin zamanlamasını, özellikle de geciken indirimlerin ekonomik zayıflıkla aynı zamana denk gelmesi halinde, potansiyel bir tetikleyici olarak tanımlıyor. Bu durum yatırımcıları endişelendirebilir ve beklenen düzeltmeye yol açabilir.

Uzun Vadeli Yükseliş Görüşü Değişmiyor:

Bu kısa vadeli öngörüye rağmen Lee, 2024 yılı için iyimserliğinin devam ettiğini vurguluyor. S&P 500 için 5.200 ila 5.400 olan uzun vadeli hedef aralığını koruyarak genel trendin öncelikle yükseliş yönünde olacağına olan inancını sürdürüyor

İlgili Haberler