S&P 500 endeksinde en ucuz ve en pahalı görülen şirketler

S&P 500 endeksinde en ucuz ve en pahalı görülen şirketler

Yatırım Finansman tarafından yayınlanan 18 Aralık tarihli "WALL STREET’TE BUGÜN" raporu

A+A-

Küresel merkez bankalarının yılın son para politikası toplantılarının ardından yeni haftada risk iştahında dengelenme öne çıkıyor Vadeli endekslerde yatay pozitif bir momentum mevcut Dow Jones tüm zamanların zirvesinde tutunmaya devam ediyor.

NASDAQ’ta işlem hacimlerinde artış görülürken Cuma kapanışında teknik olarak doji mumu ile bir kapanış görülmesi ve yükselen takoz formasyon günlük grafikte zirvelerde yorulma sinyali veriyor.

Bugün seans açılışı ile birlikte S&P 500 ve NASDAQ’ta endeks değişiklikleri gerçekleşecek Hafta kapanışında ise triple witching olarak adlandırılan, endeks opsiyonlarında, endeks vadeli işlemlerinde ve hisse senedi opsiyonlarına bağlı türev sözleşmelerde vade sonu gerçekleşecek.

Vadesi dolması beklenen opsiyonların piyasa değeri ise yaklaşık 5 3 trilyon dolar. Yeni haftaya sakin bir veri takvimi ile başlasak da yarın açıklanacak olan Euro B enflasyon verisi ve hafta kapanışında açıklanacak olan Fed’in enflasyon göstergesi ABD PCE Fiyat Endeksi yeni haftada fiyatlamalarda ana katalist olacaktır.

ABD seans açılışı öncesinde CBOE Volatilite Endeksi VIX Kasım 2019 'dan bu yana en düşük seviyesinde


Pre–Market’ta En Hareketli Hisseler

Apple, Bloomberg News'in Cuma günü daha fazla Çin ajansı ve devlet destekli şirketin, personelinden iPhone ve diğer yabancı cihazları işe getirmemelerini istediğini bildirmesinin ardından piyasa öncesi işlemlerde %0,7 düştü.

Gen dizileme şirketi Illumina, iki yıldan uzun bir süre ABD ve Avrupa antitröst uygulayıcılarıyla mücadele etmesinin ve aktivist yatırımcı Carl Icahn'ın şiddetli muhalefetiyle karşılaşmasının ardından kanser tanı testi üreticisi Grail'i elden çıkaracağını açıklamasıyla %5,4 yükseldi.

Nio hisseleri, Abu Dabi merkezli bir yatırım aracı olan CYVN Holdings ile Çinli elektrikli araç üreticisine 2,2 milyar dolar yatırım yapması için bir anlaşma imzaladığını açıklamasının ardından %10,7 yükseldi.

United States Steel, Japon Nippon Steel'in çelik üreticisini borç dahil 14,9 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın alacağını açıklamasının ardından %29 yükseldi.

S&P 500 Endeksinde En Ucuz ve En Pahalı Görülen Şirketler

Aşağıdaki tabloda, Bloomberg’den alınan analist hedeflerine göre ‘en yüksek’ ve ‘en düşük’ potansiyel getiri
sunan ilk 15 şirketi görebilirsiniz. Tablodaki şirketler, orta ve büyük ölçekli S&P 500 şirketleri arasından
seçilmiş olup Bloomberg’de paylaşılan güncel analist hedeflerinin ortalamasını göstermektedir.

NOT: Yazı ve tablolar Yatırım Finansman'ın 18 Aralık tarihli "WALL STREET’TE BUGÜN" raporundan aynen alınmıştır

 

İlgili Haberler