S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

New York borsasında endeks vadeli işlemleri Fed'in faiz indirimi sinyallerine yükseldi

A+A-

New York borsası ana endeksleri, yavaşlayan enflasyon işaretleri ve Federal Rezerv'in yakında para politikasını gevşeteceği beklentilerinin alıcıları çekmesiyle haftanın ilk işlem günü vadeli işlemlerde yükselişe geçti. Endekslerin zil ile birlikte yükselişle açılması bekleniyor. 

Dow Jones Industrial Average vadeli işlemleri 72 puan veya %0,19, S&P 500 vadeli işlemleri 10,25 puan veya %0,21 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri 21,25 puan veya %0,13 artış gösterdi.

Bu haftaki ekonomik veriler arasında, Fed'in faiz indirimi sinyallerini güçlendirebilecek Kişisel Tüketim Harcamaları endeksi (PCE) ve haftalık işsizlik başvuruları yer alıyor.

PCE verilerinin Cuma günü, fiyatların Kasım ayında yıldan yıla bazda marjinal bir şekilde azaldığını göstermesi bekleniyor.

ABD hisse senedi piyasaları geçen hafta Fed'in faiz oranlarını değiştirmemesi ve yetkililerin tahminlerinin 2024'te yüzde üç çeyrek puanlık bir indirimi toplu olarak fiyatlamasının ardından yükselmişti.

CME Group'un Fedwatch aracına göre yatırımcılar şu anda Fed'in Mart ayında en az 25 baz puan faiz indirimine gitme ihtimalini %75 olarak fiyatlıyor.

Bu arada Goldman Sachs, yavaşlayan enflasyon ve Fed'in gevşemesi reel getirileri düşük tutarken, 2024'ü 5.100'de bitireceğini düşündüğü S&P 500 için tahminini yükseltti.

Apple, Bloomberg News'in Cuma günü daha fazla Çin ajansı ve devlet destekli şirketin, personelinden iPhone ve diğer yabancı cihazları işe getirmemelerini istediğini bildirmesinin ardından piyasa öncesi işlemlerde %0,7 düştü.

Gen dizileme şirketi Illumina, iki yıldan uzun bir süre ABD ve Avrupa antitröst uygulayıcılarıyla mücadele etmesinin ve aktivist yatırımcı Carl Icahn'ın şiddetli muhalefetiyle karşılaşmasının ardından kanser tanı testi üreticisi Grail'i elden çıkaracağını açıklamasıyla %5,4 yükseldi.

Nio hisseleri, Abu Dabi merkezli bir yatırım aracı olan CYVN Holdings ile Çinli elektrikli araç üreticisine 2,2 milyar dolar yatırım yapması için bir anlaşma imzaladığını açıklamasının ardından %10,7 yükseldi.

United States Steel, Japon Nippon Steel'in çelik üreticisini borç dahil 14,9 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın alacağını açıklamasının ardından %29 yükseldi.

 

İlgili Haberler