S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones günü düşüşle kapattı

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones günü düşüşle kapattı

New York borsası, enflasyondaki yavaşlamaya rağmen ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artışlarına devam edeceğine dair endişelerle günü düşüşle tamamladı.

A+A-

Kapanışta Dow Jones endeksi, 250 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,75 azalışla 33.045,98 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,76 azalarak 3.899 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,96 kayıpla 10.852,25 puana indi.

Fed'in faiz oranlarını yükseltmeye devam edeceğine dair beklentiler ve resesyon endişelerinin artmasıyla pay piyasalarında negatif bir seyir izlendi.

Fed yetkililerinin açıklamaları yatırımcılar tarafından takip edilmeye devam ederken, Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını vurgulayarak, para politikasının bir süre daha kısıtlayıcı olacağının sinyalini verdi.

Son ılımlılığa rağmen yüksek enflasyonun sürdüğünü hatırlatan Brainard, "Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye dönmesini sağlamak için para politikasının bir süre daha 'yeterince kısıtlayıcı' olması gerekecek." ifadelerini kullandı.

Boston Fed Başkanı Susan Collins ise risklerin artık daha dengeli hale gelmesi nedeniyle faiz artırımlarının hızının düşürülmesinin uygun olduğunu söyledi. Collins, politika faizinin yüzde 5'in biraz üzerine çıkarılması ve bir süre orada tutulması gerektiğini savundu.

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı, federal hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmasıyla ülkenin temerrüde düşmesini önlemek için olağanüstü tedbirleri uygulamaya başladı.

İlgili Haberler