S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones nasıl açılacak

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones nasıl açılacak

New York borsasında zil öncesi vadeli kontratlar, faiz indirimlerinin ertelenebileceği beklentisiyle yükseldi

A+A-

New York borsasında vadeli kontratlar Perşembe günü, yatırımcıların faiz indirimlerinin ilk çeyreğin ötesine ertelenebileceğini değerlendirmelerinin ardından değer kazandı.

Nasdaq 100 ve S&P 500 vadeli işlemleri sırasıyla %0,6 ve %0,3 yükseldi. Stoxx Europe 600 endeksi haftanın ilk üç gününde neredeyse %2 düştükten sonra yükselişe geçti. Çin'in gösterge CSI 300 Endeksi, ETF ticaretindeki artışın devlet fonlarının katılımına işaret etmesiyle %1,4 değer kazandı.

Çip üreticileri yükseldi

Apple Inc. ve Nvidia Inc. şirketlerinin ana tedarikçisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. bu çeyrekte sağlam bir büyümeye dönüş beklediğini açıklamasının ardından ABD'de piyasa öncesi işlemlerde çip üreticileri değer kazandı. Microchip Technology Inc., Advanced Micro Devices Inc. ve ON Semiconductor Corp. her biri %2'den fazla değer kazandı. Boeing Co. Hindistan'ın en yeni havayolu şirketinden sorunlu 737 Max jetlerinden 150 adet sipariş aldıktan sonra yükseldi.

Avrupa'da da teknoloji hisseleri yükseldi

Avrupa'da bireysel hareket edenler arasında, kumar grubu Flutter Entertainment Plc, analistlerin tahminleriyle kabaca uyumlu sonuçlar bildirdikten sonra %10'dan fazla yükseldi. Cartier'in sahibi Richemont, analistlerin satış tahminlerini aşmasının ardından %9 yükselerek lüks mallar sektöründeki benzerlerini yukarı çekti.

Teknoloji hisseleri, ASML Holding NV'nin yaklaşık %2 ve ASM International NV'nin %4'ten fazla yükselmesiyle daha iyi performans gösterdi.

 

İlgili Haberler