New York borsası açılmadan önce bilinmesi gerekenler

New York borsası açılmadan önce bilinmesi gerekenler

UBS, 2024 yıl sonu S&P 500 fiyat hedefini 4850’den 5150’ye yükseltti.

A+A-

Küresel risk iştahı, güçlü veri akışı ve yükselen faizlere karşın dün kuvvetli kaldı ve ABD seansını yükselişle tamamladı. Dünkü veri akışı ABD’de istihdam piyasasının güçlü seyrettiğine işaret ediyor ve Fed’in beklendiği kadar erken faiz indirmemesi için de koz oluşturuyor. Buna karşın imalat sektörü öncü verileri zayıf. Önümüzdeki haftalarda Fed’in dikkatini çekecek bir veri akışı söz konusu. Fed’den geri adım şu aşamada beklemiyoruz.

UBS, 2024 yıl sonu S&P 500 fiyat hedefini 4850’den 5150’ye yükseltti. Banka, yaklaşık %8,0 yükseliş öngörüyor. Banka, merkez bankalarının faiz indirim beklentilerindeki düşüş ve tarihsel trendin üzerindeki 2024 hisse başına gelir revizyonları göz önüne alındığında, endekste yukarı yönlü senaryoyu temel senaryomuz olarak kabul ediyoruz ifadelerini kullandı.

S&P 500 – Apple Öncülüğünde Teknoloji Şirketlerinde Dip Alımları Yükseliş Destekledi

ABD endekslerinde, beklentilerimize paralel olarak önceki seansta teknoloji sektörü öncülüğünde dip alımları gördük. Bank of America’nın seans açılışı öncesinde Apple (AAPL) için yayımladığı güncelleme raporu da momentumu destekleyen unsurlardan biri oldu. 4770 üzerinde S&P 500’de yeniden yükselen trende dönüş görüyoruz. Momentumun korunması halinde yukarıda 4800 – 4820 direnç olarak karşımıza çıkıyor. 4770 altında ise 4735 – 4690 bandını destek olarak takip ediyoruz. Bu sabah vadeli tarafta karışık bir görünüm mevcut. Sektör bazında, önceki seansta enerji, gayrimenkul ve kamu hizmetleri endeksi aşağı çeken tarafta yer aldı. Endüstri, perakende ve finans sektörlerinde ise yatay bir performans gördük. Dip alımlarının ardından dolar talebinde zirve seviyelerde tutunmanın sürmesi ile birlikte önceki seansta nispeten yatay performans sergileyen perakende ve endüstri sektörlerinde hafta kapanışında alımlar görebileceğimizi düşünüyoruz. Risk iştahında dengelenme öne çıkıyor.

ABD Hisse Senedi Piyasalarında Son Gelişmeler

 Hertz Global Holdings Inc (NASDAQ:HTZ) – 2,77 milyar $ piyasa değerine sahip Hertz Global, otomotiv kiralama şirketidir. Morgan Stanley, şirketin 60.000 araçlık küresel elektrikli araç filosuna 20.000 araçlık Tesla (TSLA) model araç eklemeyi planlamasının ardından 15,00 $ fiyat hedefi paylaştı. Son kapanış baz alındığında fiyat hedefi %68’in üzerinde potansiyel getiriye işaret ediyor. HTZ hisse senedi seansı %7,54 yükselişle tamamladı. Şirketin elektrikli araç politikasına yönelik agresif yaklaşımı, filonun bakım maliyetleri ve operasyonel harcamalarla ilgili sorunları mali projeksiyonlarda önemli düşüşlere neden oldu. Morgan Stanley, devam eden risklerle birlikte şirketin istikrarlı kâr tahminlerine ve düşük değerlemesine dikkat çekti.

 Alaska Air Group Inc (NYSE:ALK) – ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Alaska Air Group’a ait Boeing uçağında yaşanan kazanın ardından yere indirilen 171 Boeing 737 MAX 9 serisi uçaktan 40’ının denetimlerinin tamamlandığını bildirdi. Kurum, denetimlerden elde edilen verileri analiz etmeye devam ettiğini belirtti. Öte yandan kurum ayrıca, uçakta seyir halindeyken kopan parçanın tedarikçisi Spirit AeroSystems’a ait üretim ve montaj hatlarına yönelik prosedürlerini de inceliyor. Söz konusu gelişmeler ile birlikte kazanın yaşanması ile birlikte %15’in üzerinde gerileyen ALK hisse senedi önceki seansta %1,00 değer kazandı.

 Humana Inc (NYSE:HUM) – 50,72 milyar $ piyasa değerine sahip sağlık sigortası şirketi, yıl sonundaki tıbbi maliyetlerdeki artışla birlikte 25 Ocak’ta açıklanması beklenen 4Ç23 finansalları öncesinde beklentilerini aşağı yönlü revize etti. Konsensüs beklentisi şirketin 25,52 milyar $ gelir üzerinden çeyrekte 2,16 $ hisse başına kâr bildirmesi yönünde. Humana, devlet destekli sağlık sigortası olan Medicare programının çoğunlukla 65 yaş ve üzeri kişilere yönelik olarak yürütülen versiyonları olan Medicare Advantage planının en büyük sağlayıcılarından biri. Pandemi sonrasında tıbbi hizmetlere olan artan talep nedeniyle birçok bioteknoloji şirketi tıbbi maliyetlerin dördüncü çeyrekte beklenenden daha yüksek olacağını öngörüyor.

 Amazon.com Inc (NASDAQ:AMZN) – Amazon.com’un yan kuruluşu, AWS (Amazon Web Services) Japonya’da bulut bilişim altyapısını büyütmek için 2027’ye kadar 2,26 trilyon yen yatırım yapacağını duyurdu. Ülkede Tokyo ve Osaka’da artan tüketici talebi ile birlikte hali hazırda Amazon tesislerini genişletmek için de çalışmalar sürüyor.

Kaynak: Yatırım Finansman / YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

İlgili Haberler