S&P 500 önce %20 düşecek sonra rekora koşacak

S&P 500 önce %20 düşecek sonra rekora koşacak

Ünlü stratejist Marko Papic, S&P 500'ün önce %20 düşmesini, ardından 2024 sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasını beklediklerini söyledi

A+A-

Clocktower'ın baş stratejisti Marko Papic, S&P 500'ün bu bahar %20 düşebileceğini, ardından 2024 sonunda rekor seviyeye yükselebileceğini açıkladı.

Federal Rezerv ekonomiyi canlandırmak için faiz oranlarını düşürmeye başladığında güçlü bir geri dönüş yapacağını söyleyen Papic, kehanet niteliğindeki tahminleriyle Business Insider'ın "Wall Street 2023 Kahinleri" listesinde yer aldı.

Fed'in enflasyonla mücadelesinin sonucunun sert bir iniş mi yoksa resesyon veya ekonominin az yavaşladığı bir dönemle mi sonuçlanacağı henüaz belirsiz. ABD'de enflasyon son aylarda %4'ün altına düşse de, bu oran hala Fed'in %2'lik hedefinin üzerinde. Merkez bankasının geçtiğimiz hafta faiz oranlarının zirveye ulaşmış olabileceğini belirtmesi ve gelecek yıl üç kez faiz indirimi yapacağını duyurmasının ardından yatırımcılar daha iyimser bir tavır takındı.

Fed'in enflasyonla mücadelede başarılı olabilmesi için resesyona girmesinin muhtemel olduğunu söyleyen Papiç, "Fed'in enflasyonu düşürmek için gerekli olan faiz oranlarına ulaşmasına izin vermek için bir resesyona girmeyi göze almalıyız" dedi.

Fed'in resesyondan sonra faiz oranlarını düşürmeye başlamasıyla birlikte hisse senetlerinde toparlanmanın yaşanacağını belirten Papic, "Fed, resesyondan sonra faiz oranlarını düşürmeye başlayacak ve bu da hisse senetlerini destekleyecektir" dedi.

Papic'in tahminleri, Wall Street'te artan resesyon endişeleri arasında geldi. Yatırımcılar, Fed'in enflasyonla mücadele için faiz oranlarını ne kadar agresif bir şekilde artıracağını merak ediyor.

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler