S&P 500 şirketlerinin kâr tahminleri tutacak mı?

S&P 500 şirketlerinin kâr tahminleri tutacak mı?

Morgan Stanley ve JP Morgan stratejistleri S&P 500 şirketlerinin kar tahminlerinin tutup tutmayacağı konusunda bölünmüş durumda.

A+A-

Wall Street'in önde gelen bankalarındaki hisse senedi stratejistleri, Amerikan şirketlerinin bu yıl için güçlü kazanç tahminlerini tutturup tutturamayacağı konusunda bölünmüş durumdalar.

Morgan Stanley'den Michael Wilson, ekonominin güçlenmesiyle kâr artışının 2024 ve 2025'te iyileşmesini beklediğini söylerken, JPMorgan Chase & Co'daki meslektaşı Mislav Matejka sıcak enflasyon, daha güçlü bir dolar ve jeopolitik gerilimlerdeki son artışın görünümü gölgelediğini savundu

Matejka yayınladığı araştırma notunda, "Yatırımcılar S&P 500 hisse başına kazancın dördüncü çeyrekte, öngörülen ilk çeyrek seviyelerine kıyasla neredeyse %20 oranında hızlanmasını bekliyor. Bize göre bu engel oranı çok yüksek" dedi.

Analistler geçen yılki %1'in altındaki büyümenin ardından bu yıl şirket karlarında %8'lik bir artış bekliyor

Hem Wilson hem de Matejka, buradan daha fazla kazanç elde etmek için baskının oranlardan ziyade kazançlar üzerinde olacağını söylüyor.

Ancak Matejka, piyasanın hala bir miktar "rehavet" gösterdiğini, zira "gelecek yıl için anlamlı bir gerileme riskini artık fiyatlamadığını" söyledi. Stratejist, bu yıl ABD hisse senetleri konusunda en olumsuz görüş bildirenler arasında yer aldı.

S&P 500'deki %24'lük yükselişe rağmen 2023'te en büyük ayılar arasında yer alan Wilson, hisse senetleri konusunda daha dengeli bir ton benimsedi. Yeni siparişlerle desteklenen ticari faaliyet anketlerindeki toparlanmanın "ileride devam eden kazanç genişlemesini doğruladığını" söyledi.

Wilson, "Bunu akılda tutarak, ihtiyatlı iyimserliğin hala haklı olduğunu düşünüyoruz" dedi. Yine de Wilson, kazanç artışının büyük kısmının yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleşmesini bekliyor. Stratejist, kısa vadede, tahvil getirilerinin mevcut seviyelerde kalması durumunda S&P 500'ün %5'e varan düşüşlerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 463 defa okunmuştur
İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın BIST 100 için teknik görünüm ile 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse senedinin teknik görünümü

BIST şirketlerinin 45'i daha temettü kararını açıkladı

BIST şirketlerinin 45'i daha temettü kararını açıkladı

Borsa İstanbul'da 45 şirket daha geçen hafta gerçekleştirdikleri genel kurul sonrası temettü kararını açıkladı

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

Borsa İstanbul'da 10 hissede uygulanan işlem kısıtlamaları yarın kalkıyor

İlgili Haberler