Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

Ortadoğu Gerilimi Azalırken Teknoloji Kazançları Vadeli İşlemleri Yukarı Çekiyor

A+A-

New York borsasında haftanın ilk işlem günü hisse senedi endeks vadeli işlemleri Orta Doğu'da azalan tansiyon ve bu hafta açıklanacak büyük teknoloji şirketlerinin kazançlarına dönük beklentiler ile yükseliyor.

Dow e-minis 161 puan veya %0,42, S&P 500 e-minis 24 puan veya %0,48 ve Nasdaq 100 e-minis 95,75 puan veya %0,56 artış gösterdi.

Nasdaq ve S&P 500, Netflix'in hayal kırıklığı yaratan kazançlarının etkisiyle Cuma günü düşüşle kapattı. Bu, her iki endeks için de art arda altıncı kayıp seansıydı ve Ekim 2022'den bu yana en uzun kayıp serisi oldu.

Piyasa öncesi işlemlerde liderliği %2,4'lük kazançla Nvidia aldı ve bir önceki seanstaki %10'luk düşüşten geri döndü. Meta Platforms, Amazon.com ve Alphabet gibi diğer teknoloji devleri de %0,3 ila %0,9 arasında değişen mütevazı kazançlar elde etti.

Yatırımcılar bu hafta, üç aylık kazanç sonuçlarını açıklayan Tesla, Meta Platforms, Alphabet ve Microsoft'u yakından takip edecek.

Öte yandan Orta Doğu'daki gerilimin hafiflediğine dair işaretler, yatırımcı duyarlılığını daha da güçlendirdi. İran Dışişleri Bakanı Cuma günü yaptığı açıklamada, Tahran'ın gece gerçekleşen bir saldırıyı araştırdığını ve İsrail ile herhangi bir bağlantıyı reddederek piyasaları rahatlattı.

Son zamanlardaki piyasa dalgalanmaları, güçlü ekonomik verilerin ardından ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklentilerinin yeniden değerlendirilmesinden kaynaklanıyor. LSEG verilerine göre, para piyasaları bu yılın başında yaklaşık 150 baz puan olan faiz indirimi beklentisini şu anda sadece 38 baz puan olarak fiyatlıyor.

Yatırımcılar, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Mart ayı fiyat tüketim harcamaları (PCE) endeksine odaklanarak, merkez bankasının para politikası yönü hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor.

Piyasa öncesi işlemlerde elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Çin ve Almanya da dahil olmak üzere birçok büyük pazarda fiyatlarını düşürmesiyle zilden önce %2,7 değer kaybetti. Salesforce, veri yönetimi yazılımı firması Informatica'yı satın alma görüşmelerinden şartlar üzerindeki anlaşmazlıklar nedeniyle vazgeçmesinin ardından %3,4 yükseldi ve Informatica'nın hisselerinin %6,3 düşmesine neden oldu.

 

Bu haber toplam 1394 defa okunmuştur
İlgili Haberler