S&P 500, SPX, NASDAQ 100, NDX, DJIA'da teknik görünüm

S&P 500, SPX, NASDAQ 100, NDX, DJIA'da teknik görünüm

S&P 500 ve Dow Jones Industrial Average, temel desteğin altına düştü ve Nasdaq 100, potansiyel bir düşüş formasyonunun ortasında kırılgan görünüyor.

A+A-

Dailyfx'dan Manish Jaradi'nin analizine göre  ABD endeksleri, artan enflasyon ve faiz oranları gibi temel faktörlerin yanı sıra, Fed'in daha şahin bir duruşa geçmesi nedeniyle baskı altında. S&P 500 ve Dow Jones Industrial Average, temel desteğin altına düştü ve Nasdaq 100, potansiyel bir düşüş formasyonunun ortasında kırılgan görünüyor.

S&P 500

S&P 500, Haziran ayının en düşük seviyesi olan 4325, 89 günlük hareketli ortalama ve günlük grafiklerde Ichimoku bulutunun alt kenarı da dahil olmak üzere hayati önem taşıyan birleşik desteğin altına düştü. Bu kırılma, yılın başından bu yana daha yüksek-tepe-yüksek-alt dizisinin kırıldığı için kritik önem taşıyor. Kırılma, başlangıçta 200 günlük hareketli ortalamaya, şimdi yaklaşık 4195'e doğru yolu açtı. Bunun altında, bir sonraki destek Nisan sonunun en düşük seviyesi olan 4050'de bulunuyor.

image1.png

Nasdaq 100

Nasdaq 100 endeksi, Haziran ayından kalma önemli bir yatay trend çizgisini test ediyor (yaklaşık 14550-14560'ta). Bu çizginin altına inilmesi bir baş ve omuz formasyonunu tetikleyecektir. Eğer tetiklenirse, düşüş formasyonunun fiyat hedefi 13200 civarında, 200 günlük hareketli ortalamanın yakınında olacaktır.

image2.png

Dow Jones Industrial Average

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması, Temmuz ayından itibaren yatay bir trend çizgisi üzerinde (yaklaşık 34300'de) dirence dönüşen desteğin altına düştü. Bu kırılma ilk olarak Mayıs ayının en düşük seviyesi olan 32600'e, muhtemelen de Mart ayının en düşük seviyesine denk gelen 200 haftalık hareketli ortalamaya (şu anda 31720'de) doğru bir yol açtı.

image3.png

Gelecek görünümü

ABD endeksleri için kısa vadeli görünüm zayıf. Endeksler, temel faktörlerden ve teknik görünümden kaynaklanan baskı altında. Endekslerin, temel desteklerin altına daha fazla düşmeden önce toparlanması için bir nedene ihtiyaç duyması muhtemel.

Riskler

ABD endeksleri için en önemli riskler şunlardır:

Artan enflasyon

Yükselen faiz oranları

Fed'in daha şahin bir duruşa geçmesi

Sonuç

ABD endeksleri, artan riskler nedeniyle baskı altında. Endekslerin, temel desteklerin altına daha fazla düşmeden önce toparlanması için bir nedene ihtiyaç duyması muhtemel.

İlgili Haberler