FTSE 100, CAC 40,DAX 40, Nikkei 225'de son gelişmeler

FTSE 100, CAC 40,DAX 40, Nikkei 225'de son gelişmeler

Avrupa ve Asya borsalarında son dakika gelişmeler, endeksleri etkileyen dinamikler.

A+A-

FTSE 100, 3 Ağustos 2023 Çarşamba günü hafif yükseldi, ancak yatırımcılar belirsiz ekonomik ortam nedeniyle temkinli kaldı.

Flutter Entertainment, FTSE 100'de en iyi performans gösterenlerden biri oldu ve 51 milyon € karşılığında Sırp omni-kanal spor bahis ve oyun operatörü MaxBet'te %51 hisse satın aldığını duyurduktan sonra sabah erken saatlerde %0,9 arttı.

FTSE 250'de, Jefferies tarafından derecelendirme düşürülmesinden sonra Great Portland Estate ve Derwent London endeksinin alt sıralarında yer aldı.

Senior, jet motoru üreticisi Rolls-Royce'a hassas işlenmiş yapı ve bileşenlerin tedariği için 12 yıllık sözleşme uzatma aldıktan sonra %1,9 arttı. Rolls-Royce ise %1,5 düştü.

Pendragon, zorlu bir piyasa ortamında çift haneli kar ve gelir artışları bildirmesine rağmen %9,9 arttı. Otomotiv perakendecisi ayrıca bir dizi isteksiz devralma teklifi aldı.

Avrupa borsalarında, CAC 40 Paris'te marjinal olarak düştü, DAX 40 Frankfurt'ta ise %0,1 düştü.

Tokyo'da Nikkei 225 endeksi Çarşamba günü %0,2 artarak kapandı. S&P/ASX 200 Sydney'de %0,1 düştü. Çin'de, Şanghay Bileşik Endeksi %0,2 artarken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi %0,7 arttı.

Hang Seng, Çinli emlak geliştiricisi China Evergrande için daha fazla kötü habere rağmen pozitif bir kapanışa hazırdı.

Bloomberg News'e atıfta bulunulan anonim kaynaklara göre, Xu Jiayin, Evergrande'nin patronu, bu ay yetkililer tarafından götürüldü. Rapora göre, "ikamet gözetimi" altında tutuluyor, bu da tutuklanmadığı veya bir suçla itham edilmediği anlamına geliyor.

Şirketin gayrimenkul kolu bu hafta vadesi gelen önemli bir borç ödemesini kaçırdı ve Çin finans web sitesi Caixin, firmadaki eski yöneticilerin gözaltına alındığını bildirdi. Evergrande'nin muazzam borcu, ülkenin derinleşen gayrimenkul sektörü krizine katkıda bulundu ve küresel bir yayılmaya yol açabileceği korkularını artırıyor.

Wall Street, Salı günü Dow Jones Sanayi Ortalamasının %1,1, S&P 500'ün %1,5 ve Nasdaq Bileşik Endeksi'nin %1,6 düşmesiyle kesin olarak kırmızıda kapandı.

İlgili Haberler