S&P 500 ve Nasdaq yılın devamında ne yapacak, tarihsel veriler ne gösteriyor?

S&P 500 ve Nasdaq yılın devamında ne yapacak, tarihsel veriler ne gösteriyor?

S&P 500 ve Nasdaq için ocak ayının performansı, tarihsel verilere göre yılın kalanı için nasıl bir sinyal veriyor

A+A-

New York borsasında endeksler, tarihsel verilere bakılırsa, 2024'un devamında da yükseliş trendini sürdürebilir. Bespoke Investment Group'un analizine göre, S&P 500 endeksi Ocak ayında güçlü getiriler elde ettikten sonra yıllık yükseliş eğilimi gösteriyor.

Borsa analistlerinden oluşan Bespoke ekibi, S&P 500'ün Ocak ayını artıda kapattığı yıllarda, endeksin son dört işlem gününde de yükselmeye devam ettiğini gözlemledi. Ayrıca, Ocak ayını yeşil bölgede tamamlayan endeksin, yılın geri kalanında da yükselme şansı artıyor.

Bespoke'un Cuma günü MarketWatch ile paylaştığı rapora göre, 1953 yılından bu yana S&P 500'ün Ocak ayında %2 veya daha fazla yükseldiği yıllarda, yılın geri kalanındaki medyan performansı %13,5'lik bir kazanç oldu. Bu yıllarda endeksin %84 oranında pozitif getiri sağlama olasılığı da yüksek. Bespoke ekibi, endeksin 1953 ile 2023 yılları arasında 31 kez Ocak ayını %2 veya daha fazla artışla tamamladığını da belirtiyor.

Ocak ayını daha zayıf kazançlarla veya düşüşle kapatan endeksin yılın geri kalanı için beklentileri ise daha az parlak. S&P 500'ün Ocak ayını %2'nin altında bir kazançla tamamladığı yıllarda, yılın geri kalanındaki medyan performansı %6,4'e düşüyor ve pozitif getiriler sadece %68'inde gerçekleşiyor.

FactSet verilerine göre S&P 500 Ocak ayının başından bu yana %2,5 değer kazandı.

İlgili Haberler