S&P 500'de gözler FED kaynaklı düşüşün ardından Apple'da

S&P 500'de gözler FED kaynaklı düşüşün ardından Apple'da

New York borsasında dün FED'in toplantısı sonrası yaşanan kaybın ardından bugün toparlanma sinyalleri veriyor. Apple mercekte

A+A-

New York borsası dünkü kaybın ardından Perşembe günü toparlandı. Yatırımcılar, ABD ve Avrupa'da faiz indirimi beklentilerini korurken, Apple, Amazon ve Meta'nın kritik sonuçları öncesinde yükselişe geçmesi New York borsasını  rahatlattı.

Fed'in faiz oranlarını sabit tutması ve Powell'ın Mart ayında faiz indirimi olasılığını zayıflatması piyasaları ilk etapta sarstı. İngiltere Merkez Bankası'nda da benzer bir durum yaşandı ve üçlü bölünme yatırımcıları şaşırttı.

Apple, iPhone satışlarında rekor bir büyüme bekliyor. Ancak analistler Çin'de zorlu bir yıl öngörüyor. Amazon'un "Prime ile Satın Al" hizmetinin başarısı da yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor.

Fed'in geciken faiz indirimleri reel faizleri yükseltebilir ve bu da gelecekte daha agresif kesintilere yol açabilir. Aralık vadeli Fed fonları bu yıl 11 baz puan daha gevşemeyi fiyatlıyor.

Hazine tahvilleri Fed kararının ardından yükseldi. 10 yıllık getiriler 12 baz puan düşerek %3,91'e geriledi. Avrupa'da ise getiriler yükselişe geçti.

New York Community Bancorp'un sürpriz zarar açıklaması bölgesel ABD bankaları üzerinde endişelere yol açtı. Banka hisseleri düştü ve S&P 500'de %1,6'lık bir gerilemeye katkıda bulundu.

Asya piyasaları gece boyunca dalgalı bir seyir izledi. MSCI'nın en geniş Asya-Pasifik endeksi %0,4 düşüşle kapanırken, Nikkei %0,8 geriledi ve Güney Kore %1,8 sıçradı.

Altın da Fed'in ardından dalgalandı ve en son %0,2 artışla ons başına 2.041 dolar oldu.

Petrol fiyatları Çarşamba günü yaşanan keskin kayıpların bir kısmını telafi etti. Brent vadeli işlemleri varil başına 81 doların üzerine çıkarken, ABD ham petrolü 74 sent artışla varil başına 76,63 dolara yükseldi.

 

İlgili Haberler