Nasdaq ve S&P'de açılış öncesi en hareketli hisseler

Nasdaq ve S&P'de açılış öncesi en hareketli hisseler

New York Borsasında Perşembe Günü Hareketli Hisseler: Apple, Amazon, Align, Nextracker ve Daha Fazlası

A+A-

New York borsasında bugün Apple, Amazon ve Meta gibi teknoloji devleri Perşembe günü kapanış zili sonrası üç aylık kazançlarını açıklayacak. Apple'ın hisse başına 2,10 dolar kâr ve 118 milyar dolar satışla ilk çeyrek sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Qualcomm ilk çeyrek kazanç ve gelirlerinin beklenenden daha iyi olduğunu bildirdi ve bu yıl telefonlarda yapay zeka özellikleri için iyimser bir vizyon sundu.

Diş teli üreticisi Align Technology'nin hisseleri, ilk çeyrek satışları tahminlerini aşmasının ardından %13 yükseldi. Güneş enerjisi şirketi Nextracke, Wall Street tahminlerini aşan mali üçüncü çeyrek düzeltilmiş kazanç ve satışlarını bildirdi ve mali yıl için beklentilerini yükseltti. Hisse senedi piyasa öncesi işlemlerde %23 yükseldi.

Entegrasyon devre sağlayıcısı MaxLinear ilk çeyrek için analistlerin beklentilerini karşılamayan bir gelir tahmini yayınlamasının ardından %9,4 düştü. Demiryolu operatörü Norfolk Southern, The Wall Street Journal'ın Ancora Holdings liderliğindeki bir yatırımcı grubunun yaklaşık 1 milyar dolarlık bir fon oluşturduğunu ve İcra Kurulu Başkanı Alan Shaw'ı görevden almak için demiryolu operatörünün yönetim kuruluna çoğunluk yönetim kurulu üyesi aday gösterdiğini bildirmesinin ardından %7,3 yükseldi.

Shell'in ABD'de işlem gören hisseleri, Londra merkezli enerji şirketinin yıllık kârının düşmesine rağmen analistlerin tahminlerini aşmasının ardından %2,2 yükseldi. Shell ayrıca ilk çeyrekte 3,5 milyar dolarlık hissesini geri alacağını ve dördüncü çeyrek temettüsünü %20 artırdığını açıkladı.

Merck, ilaç üreticisinin dördüncü çeyrekte hisse başına 3 sent düzeltilmiş kazanç açıklamasının ardından %1,4 yükseldi. Evde fitness şirketi Peloton Interactive, üçüncü mali çeyrek için gelir tahmini analistlerin tahminlerini kaçırdı ancak 744 milyon dolarlık ikinci çeyrek gelirinin bir önceki yılki 793 milyon dolardan düşmesine rağmen 733 milyon dolarlık tahminleri aşmasının ardından %0,9 yükseldi.

Bağlantı ve güç çözümleri sağlayıcısı Qorvo, beklenenden daha iyi üçüncü çeyrek düzeltilmiş mali kazançlar bildirdi ve mikroçip üreticisi Anokiwave'i açıklanmayan bir ücret karşılığında satın almayı planladığını söyledi. Qorvo hisseleri %5,3 yükseldi.

Önemli hisse senetlerindeki hareketler:

Apple: +0,8%

Amazon: +1,3%

Meta: +1,1%

Qualcomm: -1,4%

Norfolk Southern: +7,3%

Peloton Interactive: +0,9%

 

İlgili Haberler