S&P 500'de seans öncesi işlemlerde günün en hareketli hisseleri

S&P 500'de seans öncesi işlemlerde günün en hareketli hisseleri

İşte New York borsasında seans öncesi işlemlerde günün en hareketli hisseleri

A+A-

S&P 500 art arda beşinci haftasını da kazançla kapattıktan sonra yatırımcılar Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın Kongre önünde vereceği iki günlük ifadeyi beklerken hisse senedi vadeli işlemleri Salı günü vadeli işlemlerde geriledi.

İşte günün en hareketli hisseleri

Alibaba BABA  (BABA) Çinli e-ticaret devinin Daniel Zhang'ın başkan ve CEO olarak görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından piyasa öncesi işlemlerde %2,1 düştü. Zhang, şirketin geçen ay ayrılacağını duyurduğu bulut istihbarat grubunun lideri olarak kalmaya devam edecek.

İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Joseph Tsai ise yönetim kurulu başkanı. Alibaba'nın Taobao ve Tmall Group e-ticaret işletmelerinin başkanı olarak görev yapan Eddie Wu ise genel müdürlük görevini devralacak. Tsai ve Wu'nun atamaları 10 Eylül'den itibaren geçerli olacak.

Dice Therapeutics, Eli Lilly (LLY) tarafından hisse başına 48 $ veya yaklaşık 2,4 milyar $ karşılığında satın alınmayı kabul ettikten sonra %38'den fazla artışla 46,73 $'a yükseldi.

Boeing (BA), Paris Air Show'da rakibi Airbus'ın Hindistan'ın IndiGo havayolu şirketinden 500 yolcu jeti siparişi aldığının açıklanmasının ardından hafif bir düşüş yaşadı. MarketWatch'un haberine göre, şirketler siparişin değerini açıklamadı, ancak muhtemelen on milyarlarca dolar tutarında olacak. Boeing ve China Airlines Salı günü sekiz adet 787-9 Dreamliner siparişini sonuçlandırmıştı.

Intel INTC  %1,1 yükseliş gösterdi. İsrail hükümeti, Intel'in Polonya'da yeni bir tesis açtığını duyurmasından birkaç gün sonra, çip üreticisinin ülkede yarı iletken üretmek için 25 milyar dolar yatırım yaptığını söyledi. Intel ayrıca Alman hükümetinin doğudaki Magdeburg kentinde yaklaşık 33 milyar dolarlık bir çip üretim tesisinin maliyetinin üçte birini karşılaması için bir anlaşma imzaladığını açıklamıştı.

United Parcel Service (UPS), International Brotherhood of Teamsters sendikasının Cuma günü yaptığı açıklamada, üyelerinin ezici bir çoğunlukla, mevcut anlaşmalarının sona ermesine kadar nakliye deviyle bir toplu iş sözleşmesine varılmaması halinde greve gitme kararı aldığını açıklamasının ardından piyasa öncesi işlemlerde %0,7 düştü.

İlgili Haberler