S&P 500'ü peşinden sürükleyen hisse için analistlerden yeni, iddialı hedef fiyat

S&P 500'ü peşinden sürükleyen hisse için analistlerden yeni, iddialı hedef fiyat

S&P 500'ün yıldızı Nvidia hisseleri %26 artış mı yaşayabilir mi? Analistlerin beklentisi büyük

A+A-

New York borsasındaki yükselişte yapay zeka (AI) sektöründeki yükselişle öne çıkan Nvidia (NASDAQ: NVDA), hisselerine yatırımcı ve analistlerin ilgisi azalmıyor. Geçtiğimiz yıl %224'lük bir artış yakalayan hisse senedinin büyümesinin durduğu düşünülüyordu. Fakat bazı analistler hissede hala önemli bir yükseliş potansiyeli öngörüyor.

Bank of America analisti Vivek Arya, Nvidia'nın fiyat hedefini 1.100 $ olarak belirledi ve satın alma tavsiyesini koruyor. Arya'nın belirlediği hedef fiyat hissede, Cuma günkü kapanış fiyatına (881 $) göre %25'lik bir artışa işaret ediyor. Arya, Nvidia'nın son geri çekilmesini "canlandırıcı bir duraklama" olarak nitelendiriyor ve 2022 sonundan bu yana dokuzuncu önemli düşüş olduğunu belirtiyor.

Arya, Nvidia'nın hedef fiyatının altında yatan temellerin sağlam olduğunu ve bu tür konsolidasyon aşamalarının genellikle gelecekteki önemli kazanımların önünü açtığını savunuyor ve Nvidia'nın piyasadaki "en iyi seçim" olduğunu vurguluyor.

Doğal olarak farklı görüşte olanlar da var. Nvidia'nın mükemmel performansına rağmen, artan rekabet, enflasyon ve yüksek faiz oranları gibi faktörler yatırımcıları endişelendiriyor. Bu durum, bazı yatırımcıları Nvidia'nın yaklaşan kazanç raporundan önce satış yaparak paralarını çekmeye itebileceği de belirtiliyor

Yapay Zeka'da Büyük Potansiyel

Bilinen faktörlere bakıldığında, yapay zeka sektörü hızlı bir şekilde büyüyor. Nvidia'nın grafik işlem birimleri (GPU'lar) makine öğrenimi için standartları belirlemeye devam ediyor ve %95 pazar payına sahip. Ayrıca Nvidia, veri merkezi GPU pazarına da hakim olarak konumunu sağlamlaştırıyor.

Üç çeyrek üst üste rekor kıran Nvidia, büyümenin devam edeceğini öngörüyor. S&P 500'ün fiyat/kazanç oranından biraz üzerinde işlem görmesine rağmen, Nvidia'nın mevcut değerlemesi, analistlere göre umut verici beklentileri göz önüne alındığında cazip bir fırsat sunuyor.

 

İlgili Haberler