S&P 500'ün en kötüleri gelecek yıl kazandırabilir mi

S&P 500'ün en kötüleri gelecek yıl kazandırabilir mi

S&P 500'ün Bu Yılki En Kötü Performans Gösteren Hisselerine 2024'te Yatırım Yapmak Kazandırır mı?

A+A-

Varlık fiyatlarının tarihsel ortalamalara geri dönme eğilimi, birçok durumda gözlemlenen bir durumdur. Ancak her hisse senedi bu kuralı takip etmez. Yine de bu durum, yatırımcılar için önemli fırsatlar sunabilir.

Peki, böyle bir bakış açısı ile 2023'te en kötü performans gösteren S&P 500 hisselerini 2024 için almak mantıklı mı?

S&P 500'de 2023 yılında bazı hisseler kayda değer düşüşler yaşadı. FMC (NYSE: FMC), %51'den fazla değer kaybıyla yılın en kötü performansını sergiliyor. Moderna (NASDAQ: MRNA) ise %50 düşüşle ikinci sırada. Enphase Energy (NASDAQ: ENPH) yaklaşık %50'lik düşüşle bu iki şirketi takip ediyor. Dollar General (NYSE: DG) %47'lik düşüşle dikkat çekerken, Pfizer (NYSE: PFE) de %46'lık düşüşle pandemi kazanımlarını kaybetti.

FMC, özellikle Latin Amerika'daki tarım kimyasalları satışlarındaki düşüşten etkilendi. Enphase Energy'nin mikro invertör satışlarındaki azalma, yüksek faiz oranlarından etkilendi. Moderna ve Pfizer, COVID-19 aşılarına olan talebin azalmasıyla büyük düşüşler yaşadı. Dollar General'ın ise zorlu makroekonomik ortamda satışları düştü, bu da yönetim değişikliğine yol açtı ve doğal olarak hisseler diğer yitirdi.

2024'te bu hisselerin performansı belirsiz. Moderna, RSV aşısının potansiyel onaylarıyla dikkat çekiyor. Pfizer'in düşük kazanç katsayısı ve yüksek temettü verimi, uzun vadeli yatırımcılar için cazip olabilir. Dollar General'ın sorunlarına yönelik adımları da umut verici. Bu hisselerin 2024'te büyük kazananlar olması zor görünse de, yine de S&P 500'ün en kötü performans gösterenleri arasında yer almayabilirler.

İlgili Haberler