S&P 500'ün en ucuz hisseleri

S&P 500'ün en ucuz hisseleri

S&P 500 Endeksi son 15 ayın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra duruldu. Yatırımcılar, rallinin sona ermiş olabileceğinden endişe duyuyor. Peki Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'deki en ucuz hisseler hangileri?

A+A-

S&P 500 endeksi son 15 ayın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra iki hafta üst üste düşüş yaşadı. Yatırımcılar, rallinin sona ermiş olabileceğinden endişe duyuyor.

Yatırımcılar, S&P 500 endeksini son 15 ayın en yüksek seviyelerine çıkaran hisse senetlerindeki birkaç aylık yükselişin sona ermiş olabileceğini düşünmeye başlıyor. S&P 500 endeksi Cuma günü üst üste ikinci haftalık kaybını kaydederken, özellikle teknoloji hisselerinin faiz oranları konusunda bir kez daha baskı altında.

Piyasalar yaklaşan politika toplantısında ne gibi adımlar atacağını sorgularken, enflasyon konusu Federal Reserve'ü ilgi odağı haline getirmeye devam ediyor. Bununla birlikte, hisse senetlerindeki son zayıflığa ve bazılarının rallinin nihayet ivmesinin bitip bitmediğine ilişkin şüphelerine rağmen, boğa piyasası hâlâ sağlam. Cuma günü Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 190,89 puan veya %0,49 düşüşle 38.714,77 seviyesinde kapandı. Dow'un dikkate değer düşen hisseleri arasında Salesforce, IBM ve Intel vardı.

S&P 500 33,39 puan kayıpla %0,65 kayıpla 5.117,09 puandan kapanırken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %0,96 kayıpla 155,36 puan kayıpla 15.973,17 puandan kapandı. Özellikle Teknoloji hisseleri yaygın düşüşler yaşadı; Amazon ( AMZN ) ve Microsoft ( MSFT ) her ikisi de %2'den fazla kayıp yaşadı. Bu arada, piyasanın yapay zekânın gözdesi Nvidia ( NVDA ), yatırımcıların hisse senedinin değerlemesi ile ilgili endişelerini dile getirmeleri ve NVDA'nın haftayı %0,4 yükselişle kapatmasına rağmen kar elde etmesi nedeniyle bu hafta büyük dalgalanmalar gösterdikten sonra yatay bir seyir izledi.

Hafta bazında S&P 500 %0,13 kayıp yaşadı. Dow, hafta boyunca %0,02 kayıpla zorlukla hareket ederken, Nasdaq %0,7 düştü. Bu haftaki ticaret hareketi, hafta başında açıklanan enflasyonla ilgili bir dizi veriden kaynaklandı. Toptan enflasyonun bir ölçüsü olan Şubat ayı üretici fiyatları endeksi beklenenin üzerinde geldi. Bu veri, Federal Reserve'ün faiz oranlarını düşürmeyi ve gevşetici bir para politikası benimsemeyi düşünmesi için çok yüksek görülüyor. Fed, iki günlük politika toplantısına 19 Mart'ta başlayacak.

Fed, verilere daha fazla bağımlı olma konusundaki tutumunu yineledi ancak faiz indirimlerinin yılın ikinci yarısında başlayabileceğini de öne sürdü. CME FedWatch Tool'a göre, mevcut haliyle merkez bankasının bu hafta yapılacak politika toplantısında faiz oranlarını mevcut seviyelerinde tutması ihtimali artık %99. Piyasa Fed'in stok yapıp yapmama kararını yakından izleyecek ve biz şubat ortasından bu yana bulunduğumuz bu dar aralıkta mı kalacağız?

Peki ABD Borsası'nda hala ucuz hisse var mı?

İş Yatırıma göre Amerika’da yüzde 30 üzeri getiri potansiyeli olan en ucuz şirketler listesinde en yüksek medyan getiri potansiyeli ile Fox Corp, AES Corp ve United Airlines öne çıkıyor.

 

İlgili Haberler