S&P 500'ün teknoloji hisselerinde büyük bir balon mu oluştu?

S&P 500'ün teknoloji hisselerinde büyük bir balon mu oluştu?

Capital Groups, teknoloji hisselerini mercek altına alırken Muhteşem Yedili olarak bilinen markaların hisselerinde balon oluşmaya başladığına dikkat çekti.

A+A-

ABD’nin büyük ölçekli teknoloji şirketleri Apple, Microsoft, Nvidia, Alphabet, Amazon.com, Meta Platforms ve Tesla’dan oluşan Muhteşem Yedili hisselerinde yaşanan ralliye karşı dev bir fondan uyarı geldi.

Yaklaşık 2,5 trilyon doları yöneten Capital Groups, ABD teknoloji hisselerinde “ılımlı bir balon oluşmaya başladığını” belirtti.

Fonun hisse yatırımları direktörü Andy Budden son dönemde yüksek performans gösteren bu hisselerdeki pozisyonlarını azalttıklarını, Nvidia haricindeki büyük çip şirketlerindeki hisselerini artırdıklarını belirtti.

Budden “Çok önemli gelişmelerin yaşandığı diğer sektörlere baktığınızda hem ABD hem de ABD dışında aktif yatırımcılar için değerlemelerin çekici olduğunu görebilirsiniz” diye konuştu.

Muhteşem Yedili olarak adlandırılan teknoloji devlerinin hisseleri, bu yıl yüzde 24 yükselen S&P 500’ün iki katından daha yüksek performans göstermişti.

Bazı hedge fonları da 2023 dördüncü çeyrekte Muhteşem Yedili pozisyonunu azaltmış, aralarında Michael Hartnett’in de olduğu Bank of America stratejistleri şubat ayı ortasında teknoloji hisselerinin seyri ile geçmiş balonlar arasında bazı benzerliklerin bulunduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler