Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq yarın açıklanacak kritik veri öncesi bugün nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq yarın açıklanacak kritik veri öncesi bugün nasıl açılacak

ABD Vadeli Hisse Senetleri Enflasyon Verileri Öncesi Geriledi

A+A-

New York borsasında yatırımcılar, yarın açıklanacak ve Federal Rezerv'in faiz oranları politikasını etkileyebilecek kritik enflasyon verilerini beklerken hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba günü düşüş yaşadı. Dow e-minis %0,41, S&P 500 e-minis %0,49 ve Nasdaq 100 e-minis %0,67 düşüş gösterdi. Doünkü karışık kapanış sonrası endekslerin bugün de hafif kayıpla başlaması bekleniyor

Perşembe günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi, Ocak ayı için aylık fiyat artışını gösterecek. Beklentiler, PCE endeksinin kalıcı enflasyonist baskıları vurgulayabileceğine işaret ediyor.

Güçlü bir işgücü piyasası tarafından desteklenen ABD ekonomisi, tahmin edilenden daha fazla dayanıklılık gösterdi. Dirençli ekonomi ve bazı Fed yetkililerinin direnci, yatırımcıların ilk faiz indirimi beklentilerini Mart ayından Haziran ayına ertelemelerine neden oldu.

Yatırımcılar, ABD dördüncü çeyrek gayri safi yurtiçi hasılasının ikinci tahminini, işsizlik başvuruları ve imalat faaliyetlerine ilişkin verileri takip edecek. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ve New York Fed Başkanı John Williams'ın açıklamaları da dikkatle izlenecek.

Megacap hisseleri hafif düşüşler yaşarken, Nvidia %1,4 düştü. Applied Materials, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan (SEC) gelen bir celp nedeniyle %3,1 düşüş yaşadı. Beyond Meat, fiyat artışı ve maliyet düşürme planları sonrası %55,3 yükseldi. eBay ve First Solar, çeyrek beklentilerini aştıktan sonra yükseldi. Bumble, hayal kırıklığı yaratan gelir tahmini sonrası %9 düştü.

Bu arada Bitcoin'in yükselişi kripto para firmalarının hisselerini %4,5 ila %7,1 arasında yükseltti.

 

İlgili Haberler