S&P, altı ülkenin kredi notunu düşürdü

S&P, altı ülkenin kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors (S&P), Kuveyt, Meksika, Umman, Nijerya ve Angola'nın kredi notlarını düşürdü

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors (S&P), Kuveyt'in yabancı ve yerel para cinsinden uzun dönem kredi notu 'AA'dan 'AA-'ye indirdi. Kısa dönem  kredi notu 'A-1+' olarak teyit edildi. Kredi notunun görünümü 'Durağan' olarak belirlendi.

S&P, Meksika'nın yabancı para cinsinden kredi notunu 'BBB+'dan 'BBB'ye, yerel para cinsinden notu 'A-'den 'BBB+'ya çekti ve notunun görünümü 'Negatif' olarak belirlendi. Umman'ın uzun dönem yabancı ve  yerel para cinsinden kredi notunu  'BB'den 'BB-'ye indiren S&P, yerel para cinsinden notunu 'B' olarak teyit etti. Kredi notunun görünümü 'Negatif' olarak belirlendi.

S&P ayrıca Angola'nın uzun dönem kredi notu 'B-'den 'CCC+'ya, kısa dönem notu 'B'dn 'C'ye; Nijerya'nın  yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını B'den B-'ye Trinidad&Tobago'nun uzun dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notu BBB'den 'BBB-'ye indirdi, görünümleri 'Durağan' olarak belirledi.

İKİ ÜLKENİN GÖRÜNÜMÜNÜ İNDİRDİ

Standard and Poors ayrıca  Bahreyn'in uzun ve kısa dönem yabancı  para cinsinden kredi notu 'B+', yerel para cinsinden notu 'B' olarak teyit ederken notunun görünümü 'Pozitif'ten 'Durağan'a çekti. Kolombiya'nın kredi notunu da  teyit eden şirket görünümü 'Durağan'dan 'Negatif'e çekti.

Şirket Azerbaycan'ın uzun ve kısa dönem yabancı  para cinsinden kredi notunu 'BB+', yerel para cinsinden notunu 'B' olarak  teyit ederken görünümü 'Durağan' olarak belirledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.