S&P Bankaların notunu indirdi

S&P Bankaların notunu indirdi

S&P, Deutsche, Barclays ve RBS'in notlarını indirdi

A+A-

 

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's kriz dönemindeki devlet desteğinin artık belirsiz hale gelmesi nedeniyle Deutsche Bank, Barclays Bank ve Royal Bank of Scotland'ın notlarını düşürdüğünü açıkladı.


Kurumun analistleri, İngiltere ve Almanya'da sistematik olarak önem taşıyan finansal kurumların ne tür bir devlet desteği sağlayacağının belirsiz olduğu ve bu belirsizliğin Avrupa Birliği tarafından son dönemde uygulamaya alınan "Banka Toparlanma ve Çözüm Yönergeleri"nin ardından arttığını belirttiler.

S&P, Barclays,in kredi notunu bir basamak düşürerek A- seviyesine,Deutsche Bank ve RBS'in notunu A+ ve A-'den BBB+ seviyesine düşürdüğünü açıkladı.

Bu kapsamda ayrıca S&P Commerzbank'ın notunu A-'den 'BBB+'ya Unicredit'in notunu A-'den BBB'ye düşürürken, Standard Chartered Bank, Lloyds Bank, HSBC Bank ve Santander UK'ın notlarını onayladı

Barclays, Deutsche Bank ve RBS'in görünümleri durağan, Commerzbank ve Unicredit'in notları negatif olarak belirlendi.

S&P ayrıca Lloyds Banking Group ve HBOS'un notlarını 'BBB' seviyesinden 'BBB+' seviyesine yükseltti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.