S&P ve Nasdaq'ta bu haftanın en önemli gündem konuları?

S&P ve Nasdaq'ta bu haftanın en önemli gündem konuları?

New York borsasında ralli haftası, bu hafta gündemde nelen olacak

A+A-

New York borsasında hisse senedi yatırımcıları, bu hafta önemli bir dizi olayın takipçisi olacak. Fed toplantısı, Aralık ayı istihdam raporu ve mega teknoloji şirketlerinin kazançları, ekonominin durumu ve faiz oranları hakkında ipuçları verecek.

S&P 500 Rekor Kırdı, Beklentiler Yüksek

New York borsasında endeksler, Aralık ayındaki enflasyon verilerinin ılımlı seyretmesiyle geçen hafta rekor seviyeye yükseldi. Gösterge S&P 500 endeksi, Kasım 2021'den bu yana ilk kez beş gün üst üste rekor kırdı.

Yatırımcılar, Fed'in Mart ayında faiz indirimlerine başlayacağına dair beklentiler ve istikrarlı işgücü piyasası ile cesaretlendi.

Fed'in Para Politikası Sinyalleri Dikkatle İzlenecek

Fed'in Çarşamba günü yapacağı toplantıda faiz oranlarında bir değişiklik beklenmezken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yorumları piyasayı etkileyebilir.

Bazı analistler Powell'ın Mart ayındaki faiz indirimi beklentilerinin aksine "parasal sıkılaştırma eğilimini" sürdürmesi gerektiğini savunacağını düşünüyor.

Ocak Ayı İstihdam Raporu Kilit Önemde 

Cuma günü açıklanacak Ocak ayı tarım dışı istihdam verileri, piyasaların odağında olacak. Ekonomistler, ABD'li işverenlerin 180.000 yeni iş imkanı yaratmasını bekliyor.

İşsizlik oranının %3,8'e yükselmesi ve ücret artışlarının yavaşlaması, Fed'in faiz indirimi olasılığını artırabilir.

Teknoloji Devleri Kazançlarını Açıklıyor

Alphabet, Microsoft, Apple, Amazon ve Meta Platforms gibi "Muhteşem 7" olarak adlandırılan teknoloji şirketleri bu  hafta kazançlarını açıklayacak.

Bu şirketlerin hisse senedi fiyatlarının son haftalarda rekor seviyelere ulaşması, S&P 500'ün değerini de yükseltti. Analistler, 2023'ün dördüncü çeyreğinde bu şirketlerin S&P 500'ün kazançlarını artırmasını bekliyor.

Sonuç olarak, bu hafta piyasaların yönü Fed'in para politikası sinyallerine, Aralık ayı istihdam raporuna ve teknoloji şirketlerinin kazançlarına bağlı olacak.

 

İlgili Haberler