SPK, yatırımcıyı etkileyen sosyal medya hesaplarını inceliyor

SPK, yatırımcıyı etkileyen sosyal medya hesaplarını inceliyor

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) İbrahim Ömer Gönül, sosyal medyada yatırımcıyı yanlış yönlendirenlere de ceza kestiklerini, incelemesi devam eden çok hesap olduğunu söyledi.

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) İbrahim Ömer Gönül, borsada geçtiğimiz hafta yaşanılan düşüşte sosyal medya hesaplarından vatandaşı panikletmeye çalışıldığını belirterek, "Sosyal medyada yatırımcıyı yanlış yönlendirenlere de ceza kesiyoruz. İncelemesi devam eden çok hesap var" dedi.

Sabah'tan Dilek Güngör'e açıklamalarda bulunan Gönül, "Kurum bazında konuşmak yanlış ama bunların hepsini takip ediyoruz. Sosyal medya hesapları ve YouTube kanalları dahil… Paylaşımdan sonra ne yaptığına nette alıcı mı satıcı mı olduğuna, yapılan paylaşımın bir hareket oluşturup oluşturmadığına kadar her şeyi inceliyoruz. Biz arkadaşlarımla 24 saat birbirimizle sosyal medyada çıkanları paylaşırız. Gece yarısı bile 'şuna tedbir alalım mı' diye arkadaşlarla konuştuğumuz oluyor. Dolayısıyla bu paylaşımları ve sonuçlarını inceliyoruz." diye konuştu.


İlgili Haberler