Spotify, sesli kitap platformu Findaway’i satın aldı

Spotify, sesli kitap platformu Findaway’i satın aldı

Spotify, sesli kitaplara yönelik girişimlerini artırmak için yeni bir karar aldı. Açıklamalara göre Spotify, sesli kitap platformu Findaway’i satın aldı.

A+A-

Dünyanın en büyük müzik platformlarından biri olan İsveç merkezli Spotify, yakın zamanda çok daha fazla sesli kitaba sahip olabilir. Yapılan yeni açıklamalara göre dev şirket, sesli kitap platformu Findaway’i satın aldı.

325.000’den fazla sesli kitap

ABD, Ohio merkezli bir şirket olan Findaway, 325.000’den fazla sesli kitaba ev sahipliği yapıyordu. Şirketin Apple, Amazon gibi birçok şirketle de sesli kitap anlaşmaları bulunuyordu.

Yapılan yeni anlaşma hakkında herhangi bir detay paylaşılmasa da bu satın almanın, Spotify’ın kendi sesli kitap kütüphanesini oluşturmak istediğini gösterdiğini söylemek yanlış olmaz. 

Yayıncılar ve yazarlar için yeni fırsatlar

İsveç merkezli şirket tarafından yapılan açıklamalarda Findaway’in Spotify’a nasıl entegre edileceği belirtilmedi ancak anlaşmanın Spotify’ın sesli kitap kataloğunu genişleteceği, yayıncılar ve yazarlar için yeni fırsatlar yaratacağı ifade edildi.

Bu yeni karar, daha önce de küçük küçük sesli kitap hamleleri yapan Spotify’ın uzun vadeli hedeflerini gözler önüne seriyor. Şirket, podcast ve sesli kitaplara yönelik yatırımlarını artırarak kullanım alanını genişletmek istiyor.