Standard Chartered: Bitcoin 100 bin doları aşacak

Standard Chartered: Bitcoin 100 bin doları aşacak

Standard Chartered, Bitcoin'in 2024 sonuna kadar 100 bin dolara ulaşabileceğini öngördüğünü açıkladı.

A+A-

Standard Chartered yaptığı açıklamada, en iyi kripto para birimi Bitcoin'in 2024 yılı sonuna kadar 100.000 dolara ulaşabileceğini ve sözde "kripto kışının" sona erdiğini söyledi.

Standard Chartered'ın dijital varlıklar araştırma başkanı Geoff Kendrick bir notunda, Bitcoin'in bankacılık sektöründeki son çalkantılar, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım döngüsünü sona erdirmesiyle risk varlıklarının istikrara kavuşması ve kripto madenciliğinin karlılığının artması gibi faktörlerden kazanç sağlayabileceğini söyledi.

Kendrick, "Belirsizlik kaynakları devam etmekle birlikte, 100.000 dolar seviyesine giden yolun daha da netleştiğini düşünüyoruz" diye yazdı.

Bitcoin bu yıl şimdiye kadar yükselişe geçerek on ay sonra ilk kez Nisan ayında 30.000 doların üzerine çıktı. Merkez bankalarının faizleri artırması ve bir dizi kripto firmasının batmasıyla 2022 yılında kripto sektöründen trilyonlarca doların silinmesinin ardından elde ettiği kazançlar kısmi bir toparlanmayı temsil ediyor.

Bitcoin'in geçmişteki rallileri sırasında çok yüksek değerleme tahminleri yaygındı. Bir Citi analisti Kasım 2020'de bitcoin'in 2022 sonuna kadar 318.000 dolara kadar yükselebileceğini söyledi. Geçen yılı yaklaşık %65 düşüşle 16.500 dolardan kapattı.

Pazartesi günkü notunda Standard Chartered, Bitcoin'in "markalı bir güvenli liman, algılanan göreceli bir değer deposu ve bir havale aracı" statüsünden yararlandığını söyledi.

JPMorgan 5 Nisan'da yayınladığı bir notta, Nisan 2024'te bitcoin blok zincirinde yapılacak ve "yarılanma" olarak bilinen teknik bir değişikliğin, bitcoin'in üretimini daha pahalı hale getirerek fiyatını artırabileceğini ve bunun da "olumlu bir psikolojik etkiye" neden olabileceğini söyledi.

JPMorgan, kripto para birimi fiyatlarının, son ABD bankacılık krizini "kripto ekosisteminin haklılığı" olarak yorumlayan kripto meraklılarından zaten fayda sağladığını söyledi. JPMorgan, kripto destekçilerinin stabilcoinlerin "koşulara daha az duyarlı" olduğunu söylediğini belirtti.

ABD'li düzenleyiciler daha önce bankalara, hızlı çıkışlara maruz kalabilecek stabilcoin rezervleri gibi kripto ile ilgili mevduatlardan kaynaklanan likidite risklerine karşı dikkatli olmalarını söylemişti.

İlgili Haberler