Standard Chartered'tan inanılmaz Bitcoin öngörüsü

Standard Chartered'tan inanılmaz Bitcoin öngörüsü

Standard Chartered'tan on ay aradan sonra yeniden 30 bin doların üstüne çıkan Bitcoin için müthiş tahmin

A+A-

Standard Chartered, 2024 yılı sonuna dek Bitcoin'in 100.000 dolar seviyesine çıkabileceğini öngürdüğünü açıkladı.

Standard Chartered, lider kripto para birimi Bitcoin'in 2024 sonuna kadar 100.000 dolar seviyesine ulaşabileceğini belirtti ve "kripto kışı" olarak anılan dönemin geride kaldığını söyledi.

Standard Chartered'ın dijital varlık araştırmaları başkanı Geoff Kendrick, kurum tarafından açıklanan raporda, Bitcoin'in bankacılık alanındaki son karmaşa, ABD Merkez Bankası'nın faiz artışı döngüsünü sonlandırması ile riskli varlıkların dengelenmesi ve kripto madencilik karlılığının yükselmesi gibi faktörler sayesinde değer kazanabileceğini belirtti.

Kendrick, "Belirsizlik unsurları devam ederken, kripto paranın 100.000 dolarlık hedefe ulaşmanın yolu daha açık görünüyor" dedi.

Bitcoin'in değeri Nisan ayında 10 ay sonra ilk kez 30.000 doların üzerine yükseldi. Merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmesi ve birçok kripto şirketinin iflas etmesi sonucu 2022'de kripto sektöründen trilyonlarca dolar silinmesinin ardından bu artış, uzmanlara göre kısmi bir iyileşmeyi gösteriyor.

Benzer yükseliş dönemlerinde Bitcoin'in için geçmişte oldukça yüksek değer tahminleri ortaya atılmıştı. Citi'nin bir analisti, Kasım 2020'de Bitcoin'in 2022 sonuna kadar 318.000 dolara kadar yükselebileceğini belirtmişti. Ancak kripto para geçen yılı yaklaşık %65'lik düşüşle 16.500 dolardan tamamlamıştı.

gg-006.jpg

 

İlgili Haberler