Starbucks gelirlerini artırdı 1 milyar doların üzerine taşıdı

Starbucks gelirlerini artırdı 1 milyar doların üzerine taşıdı

Dünyanın önde gelen kahve zincirlerinden Starbucks bilançosunu açıkladı, mali yılın ilk çeyreğinde rekor kâr açıkladı.

A+A-

Starbucks mali yılının ilk çeyreğinde rekor gelir elde ettiğini açıkladı ancak Çin ve diğer pazarlarda harcamaların zayıflaması nedeniyle yılın geri kalanı için satış görünümünü düşürdü.

Kahve devi yaptığı açıklamada, Kasım ayı başında öngördüğü %10-12'lik artıştan sonra, içinde bulunduğumuz mali yılda gelirlerinin %7 ila %10 arasında artmasını beklediğini belirtti. Küresel karşılaştırılabilir mağaza satışlarının - ya da en az bir yıldır açık olan mağazalardaki satışların - önceki %5-7 aralığından şimdi %4 ila %6 arasında artması bekleniyor.
Starbucks, Ekim-Aralık döneminde gelirinin %8 artarak 9,43 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Ancak bu rakam analistlerin tahmin ettiği 9,6 milyar doların altında kaldı. Küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları %5 arttı ve bu da analistlerin tahmin ettiği %7'lik artışın altında kaldı.

Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan mali yılın ilk çeyreğinde iyi haberler aldıklarını söyledi. Ancak Narasimhan, Kasım ayının ortasından itibaren ABD'deki mağaza trafiğinin yavaşladığını söyledi.
Starbucks da ilk çeyrekte Çin'de karışık sonuçlar bildirdi. Müşteri işlemleri %21 arttı ancak tüketicilerin daha temkinli harcama yapması ve Starbucks'ın daha fazla indirim sunması nedeniyle sipariş başına ortalama harcama %9 düştü.
Starbucks'ın Çin işlerini yöneten Belinda Wong yaptığı açıklamada, Çin pazarında hızla mağaza açan ve Starbucks'a fiyat konusunda meydan okuyan düşük fiyatlı rakiplerin arttığını söyledi. Ancak Starbucks bu rakiplerin zaman içinde ortadan kalkacağını düşünüyor.
Starbucks net gelirinin %20 artışla 1 milyar doların biraz üzerine çıktığını ya da hisse başına 90 cent olduğunu açıkladı. Analistler hisse başına 93 sent kazanç tahmin ediyordu.


İlgili Haberler