Starbucks'ın "vegan süt" kararına tepkiler büyüyor

Starbucks'ın "vegan süt" kararına tepkiler büyüyor

Starbucks'ın vegan sütlere uyguladığı zam, şirketin hissedarlarından ve hayvan hakları aktivistlerinden tepki toplamaya devam ediyor

A+A-

Starbucks'ın geçtiğimiz aylarda vegan sütlere uyguladığı zam, şirketin çevre dostu imajını zedeleyebilir mi? Bu soruya yanıt arayan bir hissedar grubu, şirketin bu uygulamanın satışları, imajı ve çevreye duyarlı şirket olarak itibarına etkisini incelemesini talep etti.

PETA tarafından hazırlanan bir raporda ise, Starbucks'ın vegan sütlerin üretiminin inek sütüne göre daha az çevresel etki yarattığına dikkat çekiliyor. Raporda ayrıca, Starbucks'ın vegan sütlere daha yüksek bir fiyat uygulayarak, bu sütleri tercih eden müşterilerini cezalandırabileceği ve bu durumun şirketin çevreye duyarlı imajını zedeleyebileceği belirtiliyor.

Starbucks'ın rakiplerinden Caribou Coffee, kısa bir süre önce uygulaması üzerinden sipariş veren Caribou Perks üyeleri için vegan süt ücretini kaldırmıştı. Panera Bread, Pret A Manger ve Stumptown Coffee Roasters gibi diğer birçok popüler kahve durağı da zaten ekstra ücret ödemeden "sütsüz süt" sunuyor.

Vegan süt nedir

Vegan süt, hayvansal süt içermeyen bir tür süt ürünü. Bitki bazlı sütler, sütün temel bileşenlerini taklit etmek için genellikle soya, badem, yulaf, hindistan cevizi veya fındık gibi bitkilerden yapılıyor.

Vegan sütler, geleneksel süt ürünlerine göre birçok avantaj sunuyor. Daha çevre dostu, daha az kalorili ve daha az yağlıdırlar. Ayrıca, laktoz intoleransı veya alerjisi olan kişiler için daha uygun.

Vegan sütlerin bazı yaygın türleri şunlar:

Soya sütü: En popüler vegan süt türü. Soya fasulyeleri ezilerek yapılıyor ve sütün temel besinlerini içeriyor.

Badem sütü: Bademlerin suyla karıştırılmasıyla yapılıyor. Hafif ve kremsi bir tada sahip.

Yulaf sütü: Yulafın suyla karıştırılmasıyla yapılıyor. Yulafın doğal şekerini içerir ve tatlı bir tada sahip.

Hindistan cevizi sütü: Hindistan cevizi etinin suyla karıştırılmasıyla yapılıyor. Kremsi ve zengin bir tada sahip.

Fındık sütü: Fındıkların suyla karıştırılmasıyla yapılıyor. Fındığın doğal tadını içerir.

 

İlgili Haberler