Steam ödemelerde TL'yi bırakıyor, dolara geçiyor

Steam ödemelerde TL'yi bırakıyor, dolara geçiyor

Dünyanın en büyük dijital oyun platformlarından Steam, Türkiye'de uzun yıllardır ödemelerde kabul ettiği TL'yi bırakıyor. 20 Kasım itibariyle Steam'den oyun alacaklar dolar üzerinden ödeme yapmak durumunda kalacak.

A+A-

Steam, Arjantin ve Türkiye özelinde yerel para birimi ödemelerini rafa kaldırıyor ve dolara geçiyor. Steam'dan yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi:

"Arjantin ve Türkiye'deki Steam mağazası, 25 ek ülke/bölge için LATAM ve Orta Doğu/Kuzey Afrika için yeni bölgesel fiyatlarla birlikte USD kullanmaya başlayacak.

Steam, 20 Kasım'dan itibaren Arjantin ve Türkiye'deki satışlar için kullanılan para birimini ABD doları olarak değiştirecek. Bunu, iki yeni fiyatlandırma bölgesi ile uyguluyoruz: LATAM - USD (Arjantin'i içerir) ve MENA - USD (Türkiye'yi içerir). Bu değişiklik sonrası bazı ülkeler/bölgeler, bu değişiklikten önce Steam'de oyunların nasıl fiyatlandırıldığına bağlı olarak fiyatlandırmada artış görebilir ve diğerleri fiyatlandırmada düşüş görebilir. Tüm Steam fiyatlandırmalarında olduğu gibi, oyun geliştiricileri oyunlarını Steam'de satmak istedikleri fiyatı seçerler. 

Neden şimdi?

Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan döviz kuru dalgalanmaları, oyun geliştiricilerinin oyunları için uygun fiyatları seçmelerini ve güncel tutmalarını zorlaştırdı. Bunu geliştirici buluşmalarımızda ve yuvarlak masa sohbetlerimizde yüksek sesle ve net bir şekilde duyduk. Buna ek olarak, sürekli döviz dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar nedeniyle 'Steam ödeme yöntemlerini' bu ülkelerde/bölgelerde çalışır durumda tutmakta zorlandık. Arjantin ve Türkiye'deki Steam müşterileri için oyunları ABD doları cinsinden fiyatlandırmak, oyuncular ve iş ortaklarımız için daha fazla istikrar ve tutarlılık sağlamamıza yardımcı olurken, aynı zamanda bu ülkelerdeki/bölgelerdeki Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam etmemizi sağlayacak."

Etiketler : , ,
İlgili Haberler