Stellantis'ten 1 milyar avroluk elektrikli araç yatırımı

Stellantis'ten 1 milyar avroluk elektrikli araç yatırımı

Stellantis elektrikli araç üretmek için İspanya'da 1 milyar avrodan fazla yatırım yapacak. Zaragoza ve Vigo fabrikaları bu yatırımın bir sonucu olarak yeni bir platforma kavuşacak.

A+A-

Otomobil üreticisi Stellantis, 2025 yılından itibaren İspanya'da küçük elektrikli araçlar üretmek için 1 milyar avrodan fazla yatırım yapacak.

İspanyol Cinco Dias gazetesinin haberine göre Zaragoza ve Vigo fabrikaları bu yatırım sayesinde yeni bir üretim platformuna sahip olacak. İspanya, bu yatırım ile Fransa ile olan rekabeti kazanmış olacak. Gazetenin kaynaklarına dayanarak, bu yatırımın STLA Small üretim platformlarının kurulmasında kullanılacağı belirtiliyor.

Madrid fabrikası ise bu platforma sahip olmayacak. 1 milyar avrodan fazla yatırıma ek olarak, Stellantis'in İspanya operasyonları için bir milyar avro daha harcaması bekleniyor.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Stellantis CEO'su Carlos Tavares'in küçük elektrikli araçlar üretme "meydan okumasını kabul etmesi" gerektiğini söyledi. İspanya, Stellantis'e bir akü fabrikası için ev sahipliği yapma olasılığıyla birlikte İber Yarımadası'nda büyük bir fabrikaya sahip olma kupalığı için Portekiz ile yarışacak.

İlgili Haberler