Stiglitz: Faiz indirilebilir

Stiglitz: Faiz indirilebilir

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, Türkiye'de Merkez Bankası'nın faizi indirmesinin makul olabileceğini söyledi.

A+A-

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, Türkiye'de Merkez Bankası'nın faizi indirmesinin makul olabileceğini söyledi.
cnbce.com'un haberine göre, Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin Adana'da düzenlediği etkinlikte konuşan Joseph Stigtliz, CNBC-e yayınında soruları yanıtladı.

Nobel ödüllü ekonomist Türkiye'deki faizlerle ilgili de konuştu. Stiglitz, "Yüksek faiz para biriminde yüksek değere neden
olur bu da ihracatı zor hale getirir ve büyümeyi yavaşlatır. Düşük petrolün etkisiyle enflasyonun biraz kontrol alındığını düşürsek, diğer gelişen ülkelerde bir indirim yaşandı.

Siz de böyle bir durumda geride kalmak istemezsiniz. Enflasyon ve diğer ülkelerin faiz indirimine gittiğini düşürsek, faizi indirimek makul bir düşünce olabilir. Eğer faiz düşmezse, enflasyona ayarlanmış bir şekilde düşünecek olursak, yüzde 2 diyelim, bu oldukça yüksek günümüzde. Yani böyle bir durumda olmak istemezsiniz. Reel faizlerin çok çok yüksek olduğu bir konumda olmak istemezsiniz" dedi.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.