Suriyeliler için 7.6 milyar dolar harcandı

Suriyeliler için 7.6 milyar dolar harcandı

Numan Kurtulmuş, Türkiye'de şu anda 2.2 milyon Suriyelinin bulunduğunu ve bu Suriyeliler için harcanan tutarın 7.6 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'de şu anda 2.2 milyon Suriyelinin bulunduğunu ve bu Suriyeliler için harcanan tutarın 7.6 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Ankara'da düzenlenen Suriye Koordinasyon Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Türkiye'de bulunan 2.2 milyon Suriyeli için şu ana kadar harcanan tutar 7.6 milyar dolar" dedi.

Son aylarda ve haftalarda çok sayıda mültecinin Avrupa ülkelerine Akdeniz ve Ege'den botlarla ulaşmaya çalıştığını ve bu sırada çok sayıda kişinin de hayatını kaybettiğini belirten Kurtulmuş, "Bu sene başından beri Türkiye karasularında 53,228 kişi Sahil Güvenlik birimlerince kurtarıldı, 274 kişi ise hayatını kaybetti" diye konuştu.

Kurtulmuş bir soru üzerine Türkiye'nin Suriye sınırları içerisinde güvenli bölge oluşturma konusundaki kararlılığının devam ettiğini vurguladı.

Kurtulmuş şunları söyledi:

"Hama, Halep, İdlib gibi şehirlerdeki yeni dengelerin Türkiye'ye yüzbinlerce yeni mülteci akımını başlatma riski var. Bunun önlenebilmesi için güvenli bölge olmalı ve biz bu mültecilere desteğimizi o bölgelerde sürdürmeliyiz. Türkiye'deki insanların da bir kısmını bu güvenli bölgelere göndermemiz gerekir bu durumda. Bütün bunlar kendi başımıza yapacağımız bir şey de değil." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.