Suudi Arabistan borsası düşüşle başladı

Suudi Arabistan borsası düşüşle başladı

Suudi Arabistan borsası Tadawul, pazar günü yüzde 3,9 düşüşle açıldı. Yeni koronavirüs varyantı Omicron’un yarattığı endişelerle beraber küresel piyasalarda riskli varlıklardaki satışlar devam ediyor.

A+A-

Tadawul Tüm Endeksi pazar günü yüzde 3,9 düşüşle 10.858,21’e geriledi. İlk işlemlerde banka hisseleri piyasalardaki düşüşte başı çekerken endeksteki 202 hisseden 200’ü düşüş kaydetti.

Bloomberg HT'nin haberine göre yeni koronavirüs varyantı Omicron’un yarattığı endişelerle beraber küresel piyasalarda riskli varlıklardaki satışlar devam ediyor. Cuma günü ABD ve Avrupa’da da endeksler varyant endişeleriyle günü düşüşle kapatmıştı.

İngiltere, Almanya ve İtalya’da kooronavirüsün yeni Omicron varyantı vakaları tespit edilirken İngiltere Başbakanı Boris Johnson virüsü kontrol altına almak için yeni önlemler alınacağını açıkladı.

Yeni varyant salgının yeniden yayılabileceğine dair endişeleri artırırken birçok ülke seyahat yasaklarını ve kısıtlamalarını yeniden yürürlüğe koymaya başladı.

İsrail, ülkeye girişleri yasaklarken varyantın yayılmasını önlemek için yeni bir telefon takip teknolojisi kullanacağını duyurdu.