Suudi Arabistan'tan petrol fiyatlarını tırmandıracak açıklama

Suudi Arabistan'tan petrol fiyatlarını tırmandıracak açıklama

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, OPEC+'in üretim kısıntısını gerekirse ilk çeyrekten sonra devam ettireceğini söyledi.

A+A-

Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, OPEC+ petrol üretim kesintilerinin gerekirse "kesinlikle" ilk çeyrekten sonra da devam edebileceğini söylerken, kısıtlamaların tam olarak yerine getirileceği sözünü verdi.

Bloomberg'e konuşan Prens Abdülaziz bin Salman, "2,2 milyon varil arz kısıntısının gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum. Dürüst olmak gerekirse 2,2 milyon kısıntının, ilk çeyrekte gerçekleşen olağan stok birikiminin bile üstesinden geleceğine inanıyorum. Talebin iyileşmekte olduğuna dair işaretler var" dedi.

Brent ham petrolü Londra'da saat 17:00 itibariyle %0,6 düşüşle varil başına 78,43 dolar oldu.

Yatırımcılar Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri arasındaki anlaşmanın gerçek etkisini ölçmeye çalışırken, en büyük sorulardan biri Rusya ile ilgili. Rusya'nın katkısı, diğer OPEC üyeleri gibi doğrudan üretim kesintilerinden değil, ihracat kısıtlamalarından geliyor.

Prens Abdülaziz üretimde bir azalma görmeyi tercih edeceğini ancak Rus mevkidaşını ikna edemediğini söyledi. Moskova uzun zamandır dondurucu hava ve diğer jeolojik koşulların yılın ilk aylarında üretimi azaltmayı zorlaştırdığını savunuyor.

Prens Abdülaziz, "Denedik. Rusya için kışın üretimi kısmanın son derece zor olduğunu da biliyoruz" dedi.

Rusya üretimde kesintiye gitmese de ihracat kısıtlamalarını uyguluyor diye konuşan Prens Abdülaziz "Onlara inanıyoruz. Dürüst olmak gerekirse her şeyi kitabına uygun yaptıklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı

Prens, Rusya'nın piyasanın güvenini kazanmasının da bir o kadar önemli olduğunu ve bunun da dışarıdan doğrulama gerektirdiğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler