Suudi prensin mega projesine 80 milyar dolar

Suudi prensin mega projesine 80 milyar dolar

Suudi Arabistan, veliaht prensin mega projesi Neom'a bağlı bir yatırım fonu için 300 milyar riyal (80 milyar dolar) ayıracak.

A+A-

Suudi Arabistan, veliaht prensin mega projesi Neom'a bağlı bir yatırım fonu için 300 milyar riyal (80 milyar dolar) ayıracak ve bu bölgede faaliyet göstermeyi kabul eden şirketlere yatırım yapmayı planlıyor.

Prens Muhammed bin Salman, Neom Yatırım Fonu'nun potansiyel olarak 400 milyar riyale genişleyebileceğini belirtirken ik kez, dünyanın en büyük ve en karmaşık inşaat projelerinden biri olan Neom'u nasıl finanse etmeyi planladığının ayrıntılarını da açıkladı.

bin Salman, 2030 yılına kadar sürecek olan projenin ilk aşamasının 1,2 trilyon riyale mal olacağını ve bunun yaklaşık yarısının ülkenin varlık fonu tarafından karşılanacağını söyledi. Yetkililer, bölgedeki diğer ülke varlık fonlarından, Suudi Arabistan ve yurtdışındaki özel yatırımcılardan ve Neom'un kendisinin Suudi borsasında ilk halka arzından 600 milyar riyal daha bulmaya çalışacaklar.

Prens Muhammed, "Suudi Arabistan'ı gezegendeki en büyük üç borsa arasına sokmak için büyük hedeflerimiz var" dedi ve Neom'un halka arzının 2024 civarında gerçekleşmesini beklediğini ve ülke piyasanın büyüklüğüne 1 trilyon riyalden fazla ekleyebileceğini de sözlerine ekledi.