Tacirler Yatırım CCOLA (Coca Cola) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Tacirler Yatırım CCOLA (Coca Cola) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Tacirler Yatırım, CCOLA-Coca Cola İçecek için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. İşte o rapor...

A+A-

Tacirler Yatırım, CCOLA-Coca Cola İçecek için hedef fiyatını 672 TL'den 985 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Coca-Cola İçecek <CCOLA TI> için hedef fiyatımızı, güçlü performans ve büyüme hedefleri doğrultusunda pay başına 672.00 TL’den, 985.00 TL’ye yükseltiyoruz. 12 aylık hedef fiyatımız %33 getiri potansiyeline işaret ederken, AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Değerlememizin ana katalizörleri; i) pazar kazanımlarının satış hacimlerindeki pozitif etkisi ve ii) yüksek operasyonel karlılığın devamı olarak öne çıkıyor. 2024T dönemi tahminlerimizde CCOLA, 7,6x FD/FAVÖK ve 9,6x F/K, 2025T dönemi tahminlerimizde ise 5,4x FD/FAVÖK ve 6,8x F/K çarpanından işlem görmektedir.

Pazar kazanımlarının satış hacimlerindeki pozitif etkisi. CCOLA, 2023 yılında, Türkiye ve Pakistan gibi ana pazarlarda yaşanan doğal afetler, ekonomik sıkıntılar ve siyasi belirsizlikler nedeniyle bir dizi zorlukla karşı karşıya kaldı. Pazarda yaşanan güçlükler ve alım gücündeki daralma satış hacimlerini baskılarken, Orta Asya ve Irak'ta elde edilen güçlü büyüme telafi edici oldu. CCI, 2023’te konsolide gelirlerinde ilk kez 4 milyar doları aşarken, ambalaj çeşitliliğini artırma ve düşük / şekersiz ürün yelpazesini genişletme stratejileriyle operasyonel verimliliğini yıl genelinde sürdürdü. Enflasyon etkilerini akıllı fiyatlandırma ve stratejik tedarik yöntemleriyle yönetirken, yeni ürünler piyasaya sürüldü.

Yüksek operasyonel karlılığın devamı. Hacim büyümesi ve beraberinde maliyetlerin etkin yönetilmesi operasyonel karlılığı artırarak marjları desteklemeye devam ediyor. Özellikle, konsolide FVÖK (Faiz ve Vergi Öncesi Kar) %26 oranında yükselişle, 201 baz puanlık bir marj genişlemesi gerçekleştirdi. Şirketin, dış ekonomik baskılara ve hacim zorluklarına rağmen operasyonlarını ve maliyetlerini etkili bir şekilde yönetebildiğini ve karlılık marjlarını koruyabildiğini görüyoruz.

2024 yılı beklentilerimizi revize ediyoruz. 4Ç23 finansal sonuçlarının ardından, şirket 2024 yılında hacim bazında orta tek haneli satış hacmi büyümesi, düşük %40 civarında kur etkisinden arındırılmış net satış geliri büyümesi ve 2023 yılına paralel FVÖK marjı beklemekte. 2024’te net satışların yıllık bazda %52 artışla 153,5 mlr TL’ye ulaşacağını, 2023 yılına paralel %18 marj ile 27,5 mlr TL FAVÖK elde edeceğini tahmin ediyoruz. Değerleme dönemimizde ortalama %19,5 FAVÖK marjı, net satışlarda %21,5 bileşik yıllık büyüme oranı öngörüyoruz.

Riskler: Yurtiçinde, beklenen dezenflasyon sürecinin öngörülen düzeyde başarılı olamaması ve alım gücünü yeniden baskılaması, talepte içeride ve dışarıda daralma.

AKSEN hissesi için üç aracı kurum  hedef fiyatı açıkladı

AKSEN hissesi için üç aracı kurum hedef fiyatı açıkladı

Yapı Kredi Yatırım, Vakıf Yatırım ve Şeker Yatırım Aksa Enerji (AKSEN) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. İşte o raporlar...

EREGL hissesi için beş aracı kurum  hedef fiyatı açıkladı

EREGL hissesi için beş aracı kurum hedef fiyatı açıkladı

Vakıf Yatırım, Şeker Yatırım, TEB Yatırım, Alnus Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım, EREGL (Ereğli Erdemir) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

BIST'te kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek hisseler

BIST'te kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek hisseler

İş Yatırım'ın açıkladığı Borsa İstanbul'da kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek 8 hisse hangisi

İlgili Haberler