Tankların namlusu Kobani'ye çevrildi

Tankların namlusu Kobani'ye çevrildi

IŞİD militanlarının Kobani'ye taaruzu devam ederken, sınırın Türkiye tarafına tacizlerin de artması üzerine TSK'ya bağlı 15 civarında tank Kobani'ye hakim bir tepeye konuşlandırıldı.

A+A-

IŞİD militanlarının Kobani'ye taaruzu devam ederken, sınırın Türkiye tarafına tacizlerin de artması üzerine TSK'ya bağlı 15 civarında tank bu kenti hakim bir tepeye konuşlandırıldı. 

Bazı görgü tanıkları, sayının en az 15 olduğunu belirtirken, namluların Suriye'ye dönük olduğunu söyledi. TSK konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Bölgeye takviyenin devam ettiği de gelen bilgiler arasında

Haftasonu Suriye tarafından gelen havan topunun Türkiye sınırları içine düşmesi ile 3 kişinin yaralanmasından sonra bugün de Suriye tarafından ateşlenen en az 2 havan topunun Türkiye sınırları içine düştüğü belirtiliyor. Genelkurmay Başkanlığı dün Türkiye'ye isabet eden iki havan topu mermisine karşılık verildiğini açıklamıştı.

IŞİD'in PKK'nin Suriye kolu olan YPG'nin kontrolu altında bulunan ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Kobaniy'ye saldırıları nedeniyle 150 bin civarında insanın 19 Eylül'den sonra Türkiye'ye kaçtığı açıklanmıştı. IŞİD'in ağır silahlarına karşılık YPG'nin daha hafif silahları bulunuyor. Saldırıların artması nedeniyle Türkiye tarafına göçün daha da artması bekleniyor.

Öte yandan IŞİD konusunda Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma günü gerekli adımların atılacağını  söylemesinin ardından TSK'yı Suriye ve Irak konusunda yetkilendiren tezkerenin bu hafta Meclis'te oylanması bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.