Tansiyonu yükselten ABD, Tayvan'a füze satarak kazançlı çıkacak

Tansiyonu yükselten ABD, Tayvan'a füze satarak kazançlı çıkacak

Tayvan, artan Çin tehdidi nedeniyle ABD'den 400 adet gemisavar füzesi satın alacak

A+A-

Bloomberg News'in yayınladığı habere göre, Tayvan, Çin'den gelen artan tehditlere karşı ABD'den 400 adet karadan fırlatılan Harpoon füzesi satın almayı planlıyor.

Haberde, ABD-Tayvan İş Konseyi Başkanı Rupert Hammond-Chambers'e atıfta bulunularak, Boeing ve ABD Deniz Hava Sistemleri Komutanlığı'nın Tayvan adına hazırladığı sözleşmenin, adanın ilk kez mobil karadan fırlatılan versiyonu alacağını belirtildi. Daha önce, Tayvan gemi tabanlı füze sistemini satın almıştı.

ABD Meclis Başkanı Kevin McCarthy, bu ay Kaliforniya'da Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen ile bir araya geldi ve Çin'den gelen artan tehditler nedeniyle Tayvan'a silah sevkiyatının hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Toplantının ardından, Temsilciler Meclisi Seçim Komitesi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Mike Gallagher, Harpoon gemisavar füzelerinin, Suudi Arabistan'a gönderilmesi planlananlardan önce Tayvan'a ulaştırılması için çalışmalar yapılacağını ifade etti.

2020 yılında Tayvan, askeri modernizasyon çabaları kapsamında karadan fırlatılan Boeing yapımı Harpoon gemisavar füzeleri satın almayı planladığını açıklamıştı.

İlgili Haberler