Tat Gıda'nın talipleri belli oldu

Tat Gıda'nın talipleri belli oldu

Koç Holing'in satışa çıkardığı Tat Gıda'nın talipleri arasında dünya devleri de var

A+A-

borsatek.com - Koç Holding'in son gıda şirketi olan Tat Gıda'nın satışı için uluslararası dev şirketlerin adları geçiyor. Mergermarket'te yayımlanan habere göre aralarında Türkiye'de de faaliyetleri olan Kraft Heinz, Ajinomoto ve Olam'ın gibi global ölçekli gıda şirketleri potansiyel alıcılar listesinde. Türkiye'den ise Tamek'in sahibi Oyak'ın da bulunduğu alıcılar arasında ünlü ABD'li çorba şirketi Campbell, Unilever, Nestle, Conagra, McCormick ve DelMonte gibi şirketlerin de olabileceği kaydediliyor.

İngiliz Mergermarket haber ajansında çıkan Koç Holding'in Tat Gıda'yı satmak üzere girişimler yaptığı haberi üzerine KAP'a açıklama gönderen Tat Gıda, bu yönde çalışmalar olduğunu doğrulamış ve bu amaçla bir finansal danışman ile çalışıldığını belirtmişti. Haberin ardından Tat Gıda hisseleri tavan yaparak dün günü 24.50'ler seviyesinde tamamlamıştı. 

Haberde, Tat Gıda'da Koç Holding'in yüzde 44 olan payının satışı için Unlu & Co ile bir danışmanlık anlaşması yapıldığı ve potansiyel taliplerin global şirketler olduğu belirtilmişti. Görüşmelerin erken aşamada olduğu belirtilen haberde şirketin hedefinin piyasa değerini yükseltmek olduğu ve satış fiyatının muhtemel alıcılarla yapılacak pazarlık sonucu belirleneceği belirtilmişti. Önceki gün piyasa değeri 3.2 milyar TL olan şirket, bugün 3.6 milyar TL'ye kadar yükseldi.

İlgili Haberler