Tatil beklentileri pandemi öncesine dönmüş!

Tatil beklentileri pandemi öncesine dönmüş!

American Express Travel anketine göre katılımcıların yüzde 86 'sı, bu yıl pandemi öncesi yıla kıyasla seyahat için en az aynı miktarda harcama yapmayı planlıyor.

A+A-

American Express "Travel: 2022 Küresel Seyahat Eğilimleri Raporu"nu yayınladı. Rapor, insanların geçen yıla göre daha fazla seyahat beklediğini ve 2022' de tipik bir salgın öncesi yıla kıyasla seyahat için daha fazla veya aynı şekilde harcama yapmayı planladığını gösteriyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Kanada, Meksika, Japonya, Hindistan ve Birleşik Krallık'ın verilerine dayanan rapor, tüketicilerin sevdikleri insanları ve yerleri görmek, önemli yaşam olaylarını kutlamak, istek listesi gezilerine çıkmak, yüz yüze etkinlikleri deneyimlemek ve daha fazla sağlık ve öz bakım aramak için seyahat ettiklerini ortaya koyuyor. 2021'in 4. çeyreğinde, American Express Travel aracılığıyla yapılan küresel Kartlı Üye rezervasyonları 2019'a göre %24 arttı ve 2022 'de güçlenmeye devam etti.

American Express Travel Başkanı Audrey Hendley, "Pandemi, seyahat severler de dahil olmak üzere hepimizin neyin gerçekten önemli olduğunu değerlendirmesini sağladı" dedi ve şöyle devam etti: “Küresel Seyahat Eğilimleri Raporu, turistlerin kaybedilen zamanı telafi ettiğini ve seyahat endüstrisi ilerledikçe kimlerle seyahat ettikleri, ziyaret ettikleri yerler, destekledikleri markalar ve paralarını nasıl harcadıkları konusunda daha düşünceli olduklarını gösteriyor.”

American Express Travel: 2022 Küresel Seyahat Eğilimleri Raporunda öne çıkan bulgular şu şekilde:

Dünya seyahat etmeye hazır: Katılımcıların %74 'ü, daha sonra iptal etmek veya değiştirmek zorunda kalsalar bile 2022 için bir seyahat rezervasyonu yapmaya istekli oldukları konusunda hemfikirler1. Bu geçen yılki %56 'dan bu yüzdeye yükselmiştir.

Seyahat harcamaları pandemi öncesi seviyeleri geride bırakıyor: Tüketicilerin %86 'sı, tipik bir pandemi öncesi yıla kıyasla 2022' de seyahat için daha fazla veya aynı miktarda harcama yapmayı bekliyor.

Turistler daha sık seyahat etmek istiyor: Katılımcıların %62 'si 2022' de 2-4 seyahat yapmayı planlıyor ve katılımcıların %76 'sı 2022' de 2021 'de olduğundan daha fazla aileleriyle seyahat etmeyi planladıkları konularında hemfikirlerdir.

Turistler yerel toplulukları desteklemeyi öncelik olarak alan markalar arıyor: Ankete katılanların %81 'i kendilerini yerel kültüre kaptırabilecekleri destinasyonları ziyaret etmek ve seyahat ederken harcadıkları paranın yerel topluluğa geri dönmesini istiyor.

Gidilecek rüya yerler gerçeğe dönüşüyor: Katılımcıların %55 'i bu yıl hayatta bir kez gerçekleşecek bir tatil rezervasyonu yapmak istiyor; bu özellikle Y kuşağı (%67) ve Z kuşağı (%65) için geçerli.

Eğlence geri dönerken kişiye bağlı etkinlikler de geri dönüyor: Katılımcıların %56 'sı geçen yıl büyük eğlence etkinlikleri için seyahat etmeyi ertelediklerini ancak bu yıl bu tür etkinliklere geri dönmeyi planladıklarını belirtti.
Seyahat ivmesi artmaya devam ettikçe, American Express Travel, özel erişim ve değer, benzersiz programlar ve avantajlar ve her türlü seyahatte Kart Üyelerini destekleyen American Express Seyahat Danışmanları aracılığıyla sınıfının en iyisi seyahat uzmanlığına erişim sunar.