TAV'ın karı yüzde 44 düştü

TAV'ın karı yüzde 44 düştü

TAV Havalimanları'nın ilk çeyrek net kârı yüzde 44 düşüşle 47.5 milyon lira oldu

A+A-

TAV Havalimanları'nın ilk çeyrek net kârı yüzde 44 düşüşle 47.5 milyon lira oldu.

Şirketin KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, hasılatı ise yüzde 20 artışla 684.7 milyon lira olarak gerçekleşti.

TAV'dan yapılan yazılı açıklamada ise, şirketin ilk çeyrekte euro bazında net kârının yüzde 52 düşüşle 14.6 milyon euro olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, ilk çeyrekte ciro yüzde 2 artışla 231 milyon euro, FAVÖK ise yüzde 4 artışla 82 milyon euro oldu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Havacılık sektöründe geleneksel olarak durgun bir dönem olan yılın ilk çeyreğinde tüm dünyada ve Türkiye'de yaşanan güvenlik sorunlarının da yolcu trafiğine etkisini gözlemliyoruz. Buna rağmen, geçen yılın aynı dönemine göre hem İstanbul Atatürk Dış Hatlar hem de toplam yolcu sayımızda yüzde 6 büyüme elde etmeyi başardık" dedi.

Açıklamaya göre, ilk çeyrekte TAV'ın yolcu sayısı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 6 artışla 22.8 milyon olarak gerçekleşti.

Şener, önümüzdeki dönemde var olan havalimanlarında organik büyümeye odaklanırken, aynı zamanda portföylerine yeni havalimanları ekleyerek inorganik büyümenin de peşinde olacaklarını belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.