Tayland faizi rekor düşük seviyede tuttu

Tayland faizi rekor düşük seviyede tuttu

Güneydoğu Asya'nın ikinci en büyük ekonomisi bugünkü para politikası toplantısında politika faizini rekor düşük seviyede tuttu.

A+A-

Tayland ülkede turizm sektörünü canlandırmak ve omikron nedeniyle kırılgan olan toparlanmayı desteklemek amacıyla faizlerde değişikliğe gitmedi.

Ülke Merkez Bankası politika faizini yüzde 0.5'te tuttu. Bloomberg anketine katılan 24 ekonomistin tahmini de faizlerde değişiklik olmaması yönündeydi.

Bloomberg'in haberine göre böylece banka 14 toplantı üst üste faizlerde değişiklik yapmadı. Banka, 2020'de 3 kez faiz indirimine gitmişti.

Ülkede enflasyon Ocak ayında yüzde 3.23 ile Nisan'dan beri en yüksek seviyeye çıkmış, bankanın yüzde 1-3 aralığındaki hedefini aşmıştı. Banka bugünkü toplantısında yılın ilk yarısında enerji ve gıda fiyatlarındaki artışın etkisiyle enflasyonda ivmelenmenin devam edeceğini belirtti.

Tayland'da omikron vakaları da artıyor. Günlük vaka sayısı 5 Şubat'tan beri 10 binin üzerinde seyrediyor.

ABD Merkez Bankası faiz artırmaya hazırlanırken Güneydoğu Asya ekonomileri de sermaye çıkışı riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Yarın faiz kararını açıklayacak olan Endonezya şahinleşirken Singapur da Ekim'den bu yana iki kez faiz artırımına gitti.

İlgili Haberler