TBMM önünde durmayan traktöre ateş açıldı

TBMM önünde durmayan traktöre ateş açıldı

Ankara'da TBMM önüne kadar gelen ve durmayan traktöre polis ateş açtı.

A+A-

Ankara’da Atatürk Bulvarı üzerinde bu sabah 9.30’da TBMM önünden geçtikten sonra İsrail Büyükelçiği rezidansına doğru gitmeye çalışan bir traktör büyük panik yaşanmasına yol açtı.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre kent trafiğine girmesi yasak olan ve Aydın Sakarya adlı bir sürücünün kullandığı, traktör bulvar üzerinde hareket ederken polis müdahale etti. Ancak traktör sürücüsünün durmaması üzerine ateş açıldı. Traktör yine de yola devam ederken Meclis önüne geldiği sırada buradaki polisler traktöre ateş açtı. Silah sesleri nedeniyle çevrede bulunan vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Polisin dur ihtarına uymayarak kaçan traktör sürücüsü Kuğulu Park’ı geçerek Atatürk Bulvarı üzerinden Seğmenler Parkı’na doğru ilerledi. Romanya Büyükelçiliği ve İsrail Büyükelçiliği rezidansının yanından geçen sürücü Şehit Ersan Caddesi üzerindeki Pembe Köşk Sitesi’nde yakalandı. Beypazarı nüfusuna kayıtlı bir çiftçi olan sürücü Aydın Sakarya’nın ilk ifadesinde, “İsrail Büyükelçiği rezidansı önüne giderek burayı kapatmak istediğini söylediği” iddia edildi.

VALİLİK: TERÖR BOYUTU YOK

Ankara Valiliği tarafından olayla ilgili olarak yapılan açıklamada Sakarya’nın 2007’den bu yana psikolojik tedavi gördüğü belirtildi.

Traktör sürücüsünün yapılan ikazlara rağmen durmaması sonucu kovalamaca yaşandığı belirtilen açıklamada, “Olayda ilk belirlemelere göre 6 araçta maddi hasar meydana gelmiştir. Sürücünün üzerinde ve traktörde yapılan aramada suç teşkil edecek herhangi bir unsura rastlanmamıştır. Söz konusu olayın terör boyutu bulunmamakta olup konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir” denildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.