TCMB Başkanı Erkan: İstanbul'da ev bulamadım, annemlere yerleştim

TCMB Başkanı Erkan: İstanbul'da ev bulamadım, annemlere yerleştim

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'da kiralık ev bulamadıkları için annesinin yanına yerleştiklerini, onların yanında kalmaya devam ettiklerini açıkladı.

A+A-

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet'e konuştu. Erkan, kredi faizlerinden kiraya, enflasyondan döviz rezervlerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Erkan, İstanbul'da kiralık ev bulamadıkları için annesinin yanına yerleştiklerini belirtirken, parasal sıkılaşma konusunda gelecek yılın daha ılımlı olacağını aktardı.

Erkan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Arz eksikliği ve ucuz finansman olduğu zaman bazen dengeler bozulabiliyor. İşte burada bizde de en önemli sorun sosyal konut arzı. Çünkü sosyal konut eksikliğinden dolayı kiralarda artış var. Ayrıca kiralarda Türkiye'ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan'dan pahalı olur mu? Biz İstanbul'da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz.

İlgili Haberler