Piyasaların gözü, kulağı Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan’ın açıklamalarında olacak

Piyasaların gözü, kulağı Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan’ın açıklamalarında olacak

Borsa İstanbul’un yeni güne pozitif bir başlangıç yapacağını düşünen Galata Menkul Değerler, piyasaların kulağının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan gelebilecek açıklamalarda olduğunu belirtiyor.

A+A-

Galata Menkul Değerler'in günlük bültenine göre, yurtdışında temaslarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan gelebilecek açıklamalar piyasaları şekillendirecek.

Galata Menkul Değerler'in 12 Ekim 2023 açıklaması şöyle;

Yeni işlem gününde, Asya’daki majör endekslerin çoğunda şuan için pozitif seyir hâkim. ABD ve Avrupa vadeli endeksleri de şuan pozitif tarafta yer alıyor. Günün devamında, ekonomik takvimde; İngiltere’den GSYİH ve Sanayi/İmalat Üretimi dataları, Avrupa Merkez Bankası’nın Para Politikası Toplantı Tutanakları, OPEC Aylık Raporu ve majör merkez bankalarının yetkilileri ile IMF/Dünya Bankası toplantılarından gelecek açıklamaları takip edeceğiz. Temel tarafta jeopolitik risklerin de izleneceği günde, ABD’de açıklanacak olan Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi verileri ise; küresel çapta piyasalarda yüksek oynaklığa neden olabilir.

TCMB ve BDDK’dan gelecek olan haftalık para ve banka istatistiklerinin izleneceği iç tarafta ise; IMF-Dünya Bankası toplantıları kapsamında temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan gelebilecek açıklamalar da önem arz edecek. Borsa İstanbul’un yeni güne pozitif bir başlangıç yapacağını düşünmekteyiz

 

İlgili Haberler