TCMB faiz kararını verdi, tek pürüz Nurettin Nebati

TCMB faiz kararını verdi, tek pürüz Nurettin Nebati

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 16 ralık'ta yapacağı toplantıda alacağı faiz kararını BORSATEK öğrendi

A+A-

BORSATEK ÖZEL - Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 16 Aralık'ta yapacağı toplantıda alacağı faiz kararı belli oldu. 

Borsatek'e isim kullanılmamasını isteyerek bilgi veren Ak Parti ekonomi kurmaylarından iki ve üst düzey ekonomi bürokrasinden bir isim, politika faizinin piyasa beklentilerinin aksine artırılmayarak yüzde 15'te sabit tutulacağını yani bu defa "pas" geçileceğini söyledi. Kararın bugün yapılan ve 5 saat süren ekonomi zirvesinde netleştiği belirtildi. 

>> TIKLA: Borsatek'in haftalar önce yazdığı gibi; Elvan gitti, Nebati geldi

Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda hemen hemen ikna edildiğini, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun da "artışı bir defalık erteleme" sözü ile ikna tarafında olduğunu söyledi. TCMB'nin faiz artışının pas geçileceği PPK toplantı tutanaklarında, açık uçlu bir söylemle faiz indiriminden vazgeçilmediğine vurgu yapılacağı yine kaynaklar tarafından belirtildi.

Tek pürüz Nebati

Borsatek'e bilgi veren üst düzey ekonomi bürokratı, faiz artışını "pas geçme" kararına dönük ekonomi yönetiminde tek muhalefetin Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'den geldiğini söyledi.  Erdoğan'ın eski çalışma ekibinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeden önce Refah Partisi İstanbul İl Başkanı dönemde partinin Bakırköy İlçe Başkanıolan Nurettin Nebati 2 Aralık'ta Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmıştı.

Nurettin Nebati'nin, Erdoğan'ın "Çin modeli büyüme" dediği modele tam anlamıyla destek verip, sahip çıktığını hatta adını "Çin değil Türkiye modeli" diye değiştirdiğini belirten kaynak, Borsatek'e yine de bu itirazın Erdoğan nezdinde çok etkili olmadığını sözlerine ekledi

İlgili Haberler