TEB Yatırım TÜPRAŞ (TUPRS) için hedef fiyatını yükseltti

TEB Yatırım TÜPRAŞ (TUPRS) için hedef fiyatını yükseltti

TEB Yatırım, TUPRS-TÜPRAŞ için hedef fiyatını 175,69 TL'den 208,58 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "tut" olarak korudu.

A+A-

TEB Yatırım, TÜPRAŞ için hedef fiyatını yukarı yönlü revize ederek 175.69 TL'den 208.58 TL'ye yükseltirken tavsiyesini de "Tut" olarak korumayı sürdürdü. TEB Yatırım'ın raporu şöyle:

2023’de de güçlü operasyonel sonuçlar…

Tüpraş, 2023 yılında %13 düşüşle TRY53,6 milyar enflasyona göre düzeltilmiş net kar açıkladı. Bizim beklentimiz TRY41,6 milyar seviyesindeydi. Her ne kadar beklentilerimizin üzerinde gerçekleşen operasyonlardan kaynaklı net kur farkı gideri ve 11,7 milyar TL’lik net parasal pozisyon kaybı beklentilerimizin üzerinde gerçekleşse de beklentilerimizin üzerindeki karlılık net karın beklentimizi aşmasına neden oldu. Enflasyona göre düzeltilmemiş net kar 2023'te bir önceki yıla göre %35 artışla 55,2 milyar TL'ye çıkarken, net kar tahminimiz 51,3 milyar TL seviyesindeydi.

Tahminlerimizi güncelledik…

2023 enflasyona göre düzeltilmiş sonuçlarının açıklanmasının ardından artık elimizde bir referans noktası olan 2023 finansalları var ve tahminlerimizi buna göre güncelliyoruz. Bu çerçevede, enflasyona göre düzeltilmiş FAVÖK ve net gelir tahminimizi TL59b'den TL77,8b'ye yükseltirken ve TL39,2b'den 40,1b TL'ye yükselttik. Bunun nedeni, enflasyona göre düzeltilmiş SMM modelindeki değişiklikler ve mevcut arz kesintilerine bağlı olarak 2020 yılının ilk yarısında ürün marjlarında yapılan yukarı yönlü revizyondur.

>> İş Yatırım borsada en çok önerilen 17 hisseyi açıkladı

Tedarikteki kesintiler ürün karlılığa yakın vade de destekliyor…

Kızıldeniz'deki nakliye kesintileriyle birlikte, Rus rafinerilerine yönelik son saldırıların bölgede daha fazla tedarik aksaklığa yol açması ve Tüpraş'ın potansiyel olarak daralan dizel piyasası ve genişleyen ağır ham petrol makasından olumlu etkilenmesi ile rafinaj görünümünün 2024 yılının ilk yarısında da destekleyici kalmasını bekliyoruz. Devam eden bakım, daha düşük kapasite kullanımı ve daha az verimlilik anlamına geldiğinden, Tüpraş'ın ürün karlılıklarındaki olumlu görünümden tam anlamıyla faydalanamayabilir.

Sınırlı getiri potansiyeli ile önerimizi TUT olarak koruyoruz…

Değerlememize güncellediğimiz operasyonel tahminlerimiz ve 2023 yıl sonu enflasyona göre düzeltilmiş finansalları da dahil ettiğimizde, 12A HF'mizi %19 artırarak 208,6 TL/hisse'ye yükseltiyoruz ve %20’lik getiri potansiyeline işaret ediyor. Kısa vadeli destekleyici sektörel görünüme rağmen, 2024'ün ikinci yarısında kademeli bir normalleşme beklentimizi koruyoruz Küresel rafineri kapasitesindeki artışın, Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) ham petrol üretimindeki artış beklentisini aşması beklendiğinden, 2024'te ürün karlılıklarının daha zayıf olacağını düşünüyoruz.

>>EREGL hisseleri için 13 aracı kurum hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İlgili Haberler