Teknoloji devi Nintendo Shiver Entertainment'ı satın aldı

Teknoloji devi Nintendo Shiver Entertainment'ı satın aldı

Teknoloji sektörünün önde gelen isimlerinden Nintendo, oyun yatırımına hız vererek Shiver Entertainment'ı bünyesine kattı.

A+A-

Nintendo Co. yeni nesil Switch platformuna dışarıdan geliştiricilerin daha fazla oyun getirmesine yardımcı olmak için Miami merkezli Shiver Entertainment'ı satın aldı.

Shiver Entertainment, bir platform için geliştirilen video oyunlarını portlama adı verilen diğer platformlara uyarlamaya odaklanıyor ve bunu mevcut Switch konsolu için Hogwarts Legacy ve Mortal Kombat 1 ile başarılı bir şekilde yaptı.

Bu hamle, konsol satışlarını artırmak için onlarca yıldır çoğunlukla kendi yazılımına güvenen Nintendo'nun, kendi yaratıcı stüdyolarından gelen teklifleri desteklemek için içerik getirmeye daha fazla ilgi gösterdiğine işaret ediyor. Şirket geçtiğimiz yıl Microsoft Corp. ile Call of Duty serisinin öngörülebilir gelecekte Switch platformlarında yer almasını sağlayacak 10 yıllık bir anlaşma imzaladı. Shiver anlaşması, rakip konsollarla mevcut ve gelecekteki performans farklarını gidermek için de bir önlem olabilir.

İlgili Haberler